Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

pierwszy post, w oczekiwaniu na moje nowe F36 :)

Nie mogę się zdecydować na wersję kolorystyczną.

Będzie Mpak, więc biorę pod uwagę dwie opcje:

Carbon Black lakier / Coral red skóra / czarna błyszcząca listwa + aluminium hexagon

Wygląda na wypasie, ale czarny metallic jest mega trudny do utrzymania, tym bardziej, że fanem mycia czy woskowania wozu nie jestem.

Czerwona skóra wygląda doskonale z tym lakierem no i jest bardzo praktyczna. Czarnej nie biorę pod uwagę.

Estoril Blue lakier / Ostrygowa skóra / listwa estoril + alu hexagon

Wygląd na wypasie, ale chyba trochę bardziej dla 20 latka. Bardziej jak auto sportowe, no i przede wszystkim łatwe w utrzymaniu (przynajmniej łatwiejsze niż czarny).

Jasna skóra za to trudna (tym bardziej, że mam brzdąca do wożenia), ale nie mam problemu z czyszczeniem/konserwowaniem skóry :) Do tego wygląd całości też bardzo klasowy.

Pomóżcie pls, mam totalny mętlik i obydwie opcje mi się podobają :)

Opublikowano

Ja bym wybrał Carbon black. Ale Estoril też jest ok. :roll:

Skóry red nigdy nie widziałem na żywo wiec nie wypowiadam się.

Gratuluję samochodu !

Opublikowano
Stałem przed podobnym wyborem w F30, dokładnie saphirschwarz, estoril i alpinweiss. Wybrałem saphira i nie żałuję - auto wygląda bardzo fajnie i agresywnie (szczególnie z zimowymi felgami 405M schwarz matt :twisted:). Jak to z czarnym jest upierdliwy pod względem mycia i rys. Estoril raz mi się podobał a raz nie, ten kolor nieco zmienia odcień w zależności od oświetlenia i nie byłem do końca przekonany. Wnętrze mam w alcantarze i jest super (nie przepadam za skórą). Jeśli skóra to czarna, bo raz, że praktyczna dwa, że uniwersalnie pasuje do wszystkiego. Czerwona skóra dodaje chyba również czerwony dół deski i to już wygląda imho słabo. Nie polecam żadnych wykończeń wnętrza w typie "piano black" - rysuje się od samego patrzenia i już po krótkim użytkowaniu wygląda kiepsko.
Opublikowano
Ja bym brał drugą opcję. Podobna po części do mojego wyboru, z tym że ja zamówiłem biały lakier i antracytową alkantarę.
Opublikowano
Ja bym brał drugą opcję. Podobna po części do mojego wyboru,

Serio ? :))) Chyba nie, heheh.

Póki co skłaniam się w stronę niebieskiego, ale też nie w każdym oświetleniu siedzi mi odcień. Czasami wygląda mega, a czasami jest już gorzej.

Opublikowano
ja bym brał zdecydowanie Estorial i jasne skóry

A z ciekawosci- samemu wziales taka kombinacje? :)

Jesli tak to prosze o fotki.

Opublikowano
a nie lepiej Carbon Black/ Oyster?

No klasyczna kombinacja i jest jak najbardziej..., ale mi się po prostu czerwo podoba. Wiem ze wielu osobom niekoniecznie, ale jak dla mnie z czarnym komponuje się genialnie. No i czerwo deska rozdzielcza tez mi robi.

Natomiast do niebieskiego czerwo zupełnie nie pasuje i stad tutaj druga opcja czyli ostrygowy albo kość słoniowa, bo w sumie odcień różni się niewiele i pewnie będzie się brudzil podobnie, a kość słoniowa ma czarne tyły foteli co jest dużym plusem.

Opublikowano
Tak. Niestety miałem nieprzyjemny zakręt życiowy i musiałem mocno okroic konfig :( Także padło na estoril i alcantare/ hexagon z mpaka.
Opublikowano

No było już zamówione 428 ale tak jak pisałem- musiałem okroic konfig. Xdrive nie chce z premedytacją.

sporo Ci spalił... ale niedotarty jeszcze no i górka przez Xdrive.

Ja akurat nad 420i najmniej płaczę bo chipem można go już podnieść o 100KM, do tego samego poziomu co 428i :) Także po gwarce na pewno go podrasuje.

A jak wrażenia 530 vs 428 ? Zakładam ze 428 lepiej 'idzie?

Opublikowano
530i 231 w manualu jest slabe w porownaniu do 428 ;)

na yt masz filmik co 428 robi z e60 530d (przyspieszenie niemal identyczne co benzyna)

Tak czy inaczej mysle ze bedziesz zadowolony z 420i nawet bez chipa ;) choc pytanie czym jezdzisz teraz

Rozumi4m ze juz zamowiles? Za dobre whisky moge Ci zalatwic jakis fajny rabat w salonie bmw ;)

Tak.zamówiony. odbiór w maju :) z rabatu tez jestem zadowolony wiec wszystko ok.

Opublikowano

Czarny o tak ale niestety co dwa dni trzeba myć i tylko na myjni ręcznej bo bezdotyki niestety nie dają rady, każdą ryske i swirle widać po kilku miesiącach użytkowania tutaj pomoże jakaś dobra ochrona np ceramika GTech lub 4Nano ale wtedy mycie szamponami z neutralnym PH i na dobrych myjniach.

Ja też się zastanawiam nad tym modelem jako drugie auto do F30,jestem na etapie negocjacji ,chyba najlepszy stosunek ceny do mocy oraz spalania to 420i za 162900 w podstawie,nie ma sensu doplacac 17 tys.zł do 420d 190km tym bardziej że robie małe przebiegi ok 15-20 tyś rocznie,428i też sporo droższe a 420i ma duży potencjał do tuningu i tą jednostke można spokojnie zrobić na 250km a celować można i w 285km,ja zdecyduje się raczej na :

420i

Alpine Weiss

M-Pakiet

alcantara w środku zostaje ale zmieniam :

listwy na czarne piano(nie zgodze ze sie rysuje,rysuje sie zwykla czarna listwa jak w SportLine) i listwe akcentową srebrną

do tego :

automat sportowy( jest teraz za darmo w promocji)

zawieszenie adaptacyjne M

zestaw hifi

ogrzewane fotele przednie,

poparcie le∂zwiowe w fotelach przednich

podlokietnik przesuwny,

czujniki parkowania przód tył

czujnik deszczu

pakiet oświetlenia

szyby przyciemniane

regulator prędkości z funkcją hamowania

rezygnacja w emblematu modelu

deska rozdzielacza o rozszerzonym zakresie

ogrzewanie kierownicy

dostęp komfortowy

Celowo rezygnuje z Navi Pro oraz samosciemniającego sie lusterka wstecznego ,przy przyciemnionych szybach nie ma praktycznie róznicy.Myśle że będzie fajna sztuka,oczywiście dach na czarno obowiązkowo ;)

Tak z ciekawości jak spalanie w 420i?

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Widze, ze coraz wiecej GC sie za chwile pojawi :) ja juz mam wszystko dobrane, ale mysle jeszcze bardzo mocno nad motorem. Jezdze sporo bo ponad 35kkm rocznie i moje mysli kraza miedzy 428i lub 420d obydwa w xDirve. Wiem, ze to nieporywnywalnie silniki, a wszyscy w kolo dodatkowa mowia, ze 420d nie pasuje do GC...?

Fajnie, ze macie juz ten wybor za soba :) jaki czas oczekiwania macie na GC?

Opublikowano

Mi powiedziano 7 tygodni.

Jak robisz pod 40k rocznie to chyba diesel lepszy będzie,ja mam diesla 2.0 w F30 ale jeszcze stary typ czyli n47 i jest mistrzem ekonomii,średnie spalanie z ostatnich 10tys .km 6.1l jezdze bez eco pro i dojezdzam 30km do pracy z tego 20km obwodnica 140km.h-160km.h a reszta to pół Krakowa, same korki i światła. Jedyne co ten klekot ale cos za cos ;)

U Ciebie przy przebiegu ok 40 tys.km rocznie zaoszczedzisz jakieś .5 tyś.zł na samym paliwie ;) ten nowy 190km jest ok,jezdzilem x4 z tym silnikiem pracuje ciszej niz n47,brak charakterystycznego klekotu.Ale benzyna to benzyna i fajnie się tuninguje,mozna wrzucic do 2.8i chip ,jakis fajny wydech i zrobic ok.320km, 5sek.do 100 ;)

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Opublikowano

Wlasnie kiedys liczylem i te 5k/rok to nie jest malo, ale strasznie mnie korci ten 428i :D. Silnik 20d 190 i 184 to ta sama jednostka?

Mi powiedziano, ze czas oczekiwania to okolo 3mc. Czyli zeby miec auto na przelomie czerwiec/lipiec zamowienie u delaera musi wpasc z koncem marca...

Opublikowano
Tak z ciekawości jak spalanie w 420i?

10,2L/100km w miarę dynamiczna jazda po Warszawie.

Super spalanie :cool2:

Mi na F30 też mówili 10 tygodni czas realizacji a auto odebrałem po 7 tygodniach.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Opublikowano

Andrzej i jak 420i ? 'Jedzie' czy nie ? :) Napisz trochę wrażeń z użytkowania.

Do maja mogę sobie tylko poczytać ;]

Opublikowano

Do sprawnego przemieszczania się wystarczy. Zawalidrogą nie jest. W trasie do tych 160km/h bez większych problemów. Ale dodatkowa porcja mocy w postaci chipu na pewno mu się przyda ;)

Charakterystyka tego silnika jest taka jakby było wolnossący, czyli nie ma przysłowiowego kopa w plecy przy przyśpieszaniu, ale może to dlatego, że ostatnia benzyna jaką jeździłem to było ponad 300 konne Volvo S60 T6 AWD.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mi powiedziano, ze czas oczekiwania to okolo 3mc. Czyli zeby miec auto na przelomie czerwiec/lipiec zamowienie u delaera musi wpasc z koncem marca...

Zamówienie 28 lutego, odbiór 27 maja. Dokładnie 3 miesiące.