Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytałem już chyba wszystko to co już jest na forum na temat silnika N43 związku z tym chciałbym utworzyć wątek dla posiadaczy BMW E92 2007+ (N43 z mocą 170km). Chciałbym kupić to auto w dobrym stanie (więcej na ten temat tutaj: viewtopic.php?f=70&t=242291&p=2000526#p2000526) związku z tym chciałbym przeprowadzić wstępną kontrolę i myślę że dobrym sposobem będzie sprawdzenie co zostało już naprawione/wymienione wdanym aucie.

Dlatego fajnie by było gdyby wszyscy posiadacze E92 2.0 170km razem się zebrali i napisali co zostało zrobione np. do (chyba że uważacie że trzeba zastosować inny podział KM):

50 tys km

100 tys km

150 tys km

i 200tys km

Zauważyłem również że najważniejszą rzeczą jest zrobienie upgrade oprogramowania komputera/system na 2011. (to koszt 500PLN)?

Pytanie czy trzeba jeszcze zrobić przy okazji (lub dla świętego spokoju):

Cewki

Świece

NOX

no i wypalić syf w katalizatorze jazdą w trasie

Opublikowano

Tu masz temat o N43 - viewtopic.php?f=70&t=266918, z najsłabszymi punktami tego auta.

Myślę, że nie ma co tego powielać ;)

Nie wiązałbym ściśle różnych usterek z przebiegiem. Każdy inaczej użytkuje auto, leje inne paliwo czy olej.

I fabryka też wypuszcza z czasem części mniej/bardziej wadliwe.

Opublikowano

Znam ten wątek. Ogólnie nie wiem co myśleć bo bardzo mi się podoba wygląd E92 i chciałem kupić któryś z modeli za rozsądną cenę.

Ogólnie mam pomijać rocznik 2009... i z tego co wiem to pierwsze roczniki też wypadałoby usunąć też z listy poszukiwanych (tak jak w przypadku każdej marki)

Czyli interesuje nas 2008 i 2010-2012?

Ile może mnie to auto kosztować w przeciągu 3 lat? Chce kupić taki co ma "niby" 100tys km? Np:

http://otomoto.pl/bmw-320-e90-automat-bi-xenon-f-vat-23-C35004835.html

http://otomoto.pl/bmw-320-e90-bezwypadkowy-salon-pl-serwisowany-C35324828.html