Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie potrzebuje waszej rady.

W październiku kupiłem autko i byłem zadowolony z tego jak się zbiera i ogólnie z osiągów. Od czasu jak miałem wymieniana uszczelkę pod zaworami, uszczelkę pompy vacuum i napinacz rozrządu mam wrażenie że auto jest przyduszone. Jak już się wkręci na około 3-4 tysiące obrotów i do czerwonego pola idzie jak głupie natomiast na niższych jest problem. Rozumiem że auto ma słaby silnik w stosunku do masy itp itd ale na początku było lepiej :(

Teraz mam wrażenie jak by było coś zatkane :(

Nie wyskakują żadne błędy - sprawdzane INPA.

Ostatnio wymieniłem świece z nadzieją że to pomoże ale nic się nie zmieniło :(

Również spalanie jest wg mnie lekko za wysokie.

Czy problemem może być pompa vacuum? Ciekła, zalecano wymianę ale poprosiłem mechanika aby wymienił uszczelkę i wsadził tę od filtra oleju. Czy popma może być uszkodzona>? Zaznaczam że jest sucho już od grudnia :)

Proszę o jakieś wskazówki.

Opublikowano

Widzę, że nikt nie ma pomysłu.

Powiedzcie mi czy jest możliwość że coś źle ustawili, przestawił się rozrząd lub coś podobnego i komp nie wywalił błędu?

Może to tylko moja paranoja ;)

Opublikowano

Polecam ci podjechać do jakiegoś znajomego w okolicy bądź umówić się z kimś z forum kto ma taki sam motor u siebie i się przejechać z nim jego autem ;)

dopiero wtedy uzyskasz odpowiedź czy auto jeździ tak jak powinno czy rzeczywiście coś jest nie tak :)

U mnie jak padło turbo też nie było żadnych błędów i nic nie wskazywało, że to akurat to a elektromechanik miał wiele różnych teorii :P jednak po zdemontowaniu u kolegi mechanika wyszło szydło z worka :)

Czasami komp nie pokaże ci tego co tak na prawdę jest zepsute :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdź parametry pracy silnika podczas jazdy, a nie same błędy. Jest szansa, że tam znajdziesz jakąś wskazówkę!!