Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam pytanie odnosnie owej skrzyni biegów 5hp18 w moim Bmw e39, kupiłem auto i dlugo się nie nacieszyłem posiadaniem nowego auta, skrzynia przestala dzialac zaczela szarpac a teraz po wrzucenie na D wcale nie rusza auto, prawdopodobnie uszkodzily sie tarczki sprzeglowe. Chce kupic inna skrzynie i pytanie moje jest takie czy musze szukac skrzyni z identycznym numerem z tabliczki na skrzyni? Skrzynia zf 5hp18, 1056000090, bmw nr.1422129, zielona tabliczka. Steptronic

Z gory dziekuję za pomoc

Opublikowano
Wydaje mi sie, że wszystkie te skrzynie ZF 5h18 z zielona tabliczka sa takie same. Roznica pomiedzy zwykłym automatem a steptronikiem jest taka, że było poprostu montowane inne oprogramowanie do skrzyni, czy mam racje? Może to ktoś potwierdzić?
Opublikowano

Jak rozpoznać na pierwszy rzut oka zwykły automat od steptronika? Pewnie jakos po numerze na tabliczce na skrzyni, nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat.

Mam jeszcze takie jedno pytanie, czy wogole byly montowne zwykle automaty bez steptronic w E39?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam jeszcze takie jedno pytanie, czy wogole byly montowne zwykle automaty bez steptronic w E39?

Tak, dlatego upewnij się czy dobrą skrzynie bierzesz.

Opublikowano
Jeszcze poszukam, moze cos sie trafi. Jezeli nic sie nie trafi to bede zmuszony zrobic swoja, wiem że kupując używaną skrzynie troche ryzykuje bo tez nie wiadomo co sie kupi. Troche jestem zawiedziony bo myslalem ze te skrzynie sa bardziej wytrzymałe auto ma przejechane zaledwie 150 tys km
Opublikowano
Troche jestem zawiedziony bo myslalem ze te skrzynie sa bardziej wytrzymałe auto ma przejechane zaledwie 150 tys km

Albo zajechane, albo magiel.

Regeneruj, nie wsadzaj innej padaki najeżdzonej.