Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak pisalem w temacie mam bmw e38 97r. z navigacjom i mam problem z radjem to znaczy radyjko nie moze automatycznie wyszukac zadnej stacji . Podczas szukania manualnego znajdzie z dwie stacje ale jest bardzo slaba jakość dzwięku (szumy). Problem jest również z tv obraz jest dobry lecz dzwięk jest tez slaby (szumi ,trzeszczy) Bardzo prosze o pomoc Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJE
Opublikowano

Może być parę powodów :

- uszkodzone radyjko

- wzmacniacz antenowy nie dostaje napięcia po załączeniu radia (przerwa lub przez uszkodzenia radia)

- uszkdzony wzmacniacz radia

Najprościej w 1 kroku - poszukać sprawnego radia i podmienić (jakby co, to mam takie), jak będzie OK, to wiadomo - radio, jak nie, to dostać się do wzmacniaczy radia (tylne słupki) i sprawdzić, czy dostaje napięcie.

Odezwij się najlepiej na GG lub mailem to postaram się pomóc. Widzę, że jesteś z Częstochowy, to tym bardziej będzie łatwiej ;)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
dzieki za podpowiedz postaram sie to sprawdzic co napisales jezeli nie dam sobie rady to Ci napisze mysle ze doradzisz mi cos jeszcze.