Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Autko Pb + LPG

Rano odpalam i tak jakby przy ruszaniu gaz łapie z opóźnieniem. Tzn. wciskam gaz ale obroty nie wchodza odrazu. Efekt tego taki że na swiatlach jak stoje i ruszam to autko sie dławi i kangurek :) sytuacja ma miejsce na Pb na zimnym. Silnik rozgrzany jest ok. Chociaz czasami lubi sobie zagasnac jak dojeżdżam do świateł i wrzucam luz ale to już na LPG.

Filtr oleju, powietrza wymieniony, świece również.

Opublikowano
hmm nie wiem czy nie mam cos podobnego ale nie posiadam instalacji gazowej - czy moze to bys spowodowane słabym akumulatorem ?
Opublikowano
Witam.

Autko Pb + LPG

Rano odpalam i tak jakby przy ruszaniu gaz łapie z opóźnieniem. Tzn. wciskam gaz ale obroty nie wchodza odrazu. Efekt tego taki że na swiatlach jak stoje i ruszam to autko sie dławi i kangurek :) sytuacja ma miejsce na Pb na zimnym. Silnik rozgrzany jest ok. Chociaz czasami lubi sobie zagasnac jak dojeżdżam do świateł i wrzucam luz ale to już na LPG.

Filtr oleju, powietrza wymieniony, świece również.

Witaj w klubie kolego (viewtopic.php?f=70&t=260576) też walczę z podobną sytuacja. Nie wiem czy u Ciebie jest to samo ale sprawdź sobie taką rzecz. Po odpaleniu auta wyłącz i włącz wentylację. Jak jak to zrobię to problem znika :mad2: Jeżeli u Ciebie pomoże to mamy ten sam problem (epidemia) i może łatwiej będzie znaleźć przyczynę :cool2:

Opublikowano
Jedyne błędy na Inpie to: dodatkowa pompka wody do funkcji REST i czujnik od auto zamkniętego obiegu. Nic wiecej. Silnik w korku osiąga nawet do 108 - 110 stopni i wentylator sie nie załącza :/
Opublikowano
Jedyne błędy na Inpie to: dodatkowa pompka wody do funkcji REST i czujnik od auto zamkniętego obiegu. Nic wiecej. Silnik w korku osiąga nawet do 108 - 110 stopni i wentylator sie nie załącza :/

A jaki masz konkretnie kod błędu?