Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauważyłem ostatnio, że światła pozycyjne palą mi się tylko przy pracującym silniku. Gdy mam załączone światła mijania i wyłączę silnik, przez chwilę pali mi się komunikat, że światła są załączone i gdy on zgaśnie żadne światło na zewnątrz samochodu nie pali się, a już sam nie wiem, powinny chyba wtedy palić się też światła pozycyjne. Coś jest nie tak z tymi pozycyjnymi i nie wiem od czego zacząć?
Opublikowano
Wszystko OK. Jak masz na pokrętle mijania, to po wyjęciu kluczyka ze stacyjki nic się nie będzie palić. Jak chcesz bez kluczyka włączyć światła pozycyjne, to przekręcasz na pierwszy skok (właśnie od pozycyjnych). Ewentualnie bez kluczyka możesz włączyć lewą/prawą stronę tylko jak przestawisz dźwignię migacza, lub funkcję follow-me-home jak mrugniesz długimi (jeśli masz ją zakodowaną).
Opublikowano
Problem polega na tym, że na drugiej pozycji pokrętła ( są 1-2-3 ), tej właśnie od zapalonych świateł pozycyjnych, nie zapalają się one. Pozycje palą się tylko wtedy, gdy jest włączony zapłon, czyli np. nie mogę zostawić na postoju auta zamkniętego pilotem z zapalonymi św. pozycyjnymi.