Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam bmw 630i , silnik n52b30 258km, mam zamiar go uturbiac i sie zastanawiam nad czyms takim czy od silnika n52b30 306km, kolektor wydechowy z turbina powinny podejsc patrzylem rozstawy mocowan sa takie same, wiec juz orurowanie z turbina mialbym zalatwiomne wystarczy kupic nieiwem jak z reszta ,wyszlo by to duzo taniej, niz np. dawac do konkrente :evil: firmy ktora wszystko zrobi zamnie , to tez wchodzi w gre, glownie chodzi mi o soft turbo do +100KM
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
A nie prościej po prostu kupić mocniejsze auto czy też od razu doładowane (łatwość modyfikacji)? Patrzę z perspektywy nagminnego braku czasu i nie widzę sensu kombinowania i wyrzucania kasy w coś co nie jest absolutnie pewne. Inna kwestia to program do takiego auta. Nie sądzę żeby to przeszło. Co innego np. kompresor w E46 330Ci.
  • 1 rok później...
Opublikowano
mam bmw 630i , silnik n52b30 258km, mam zamiar go uturbiac i sie zastanawiam nad czyms takim czy od silnika n52b30 306km, kolektor wydechowy z turbina powinny podejsc patrzylem rozstawy mocowan sa takie same, wiec juz orurowanie z turbina mialbym zalatwiomne wystarczy kupic nieiwem jak z reszta ,wyszlo by to duzo taniej, niz np. dawac do konkrente :evil: firmy ktora wszystko zrobi zamnie , to tez wchodzi w gre, glownie chodzi mi o soft turbo do +100KM

Jesteś pewny że kolektor wejdzie? Mi się wydaje że trzeba będzie modyfikować, z tego co pamiętam tak pisali na e90post.com

Kibicuje Ci i chętnie się dołączę bo silnik ma potencjał. BPC wykręcili go do ponad 500KM ale około 350 sprzęgło się poddało a około 500 skrzynia manualna z 325i

Dobrze jakby ktoś mógł porównać uszczelki kolektora wydechowego, to by dużo powiedziało...

Polecam linki poniżej

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1290576

530xi N52B30 M Pakiet,H&R Sport Bilstein B8/B6, EBC USR+Yellow stuff, LED Ring

https://drive.google.com/open?id=0B2VPVwIhSAjvNWFGanZub0VDelU