Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie posiadam Bmw e90 330d PreLCI

Ostatnio wymieniłem klocki z przodu na Jurid White lecz wlozylem je na stare tarcze. Po przejechani 200km zaczely mi bic te tarcze. Troche mnie to zdenerwowalo wiec pomyslalem sobie ze przetocze owe tarcze niewielki koszt ok 30 zl za 2 tarcze. Przez jakis czas bylo wporzadku lecz po paru ostrych hamowaniach problem bicia znow powrocil.

I teraz moje pytanie

1. Planuję zmienić tarczę na nowe mysle nad ATE zwyklymi? jakie polecacie?

2. Czy te klocki które mam obecnie (dodam że są ona prawie nówki Jurid White) nie będą jakoś negatywnie wpływać na nowe tarcze ?

3. Czy zakładać te klocki ("stare"), czy dać sobię spokój i kupić komplet ATE (klocki+tarcze)

4. Czy kombinacja Tarcze ATE + klocki Jurid White to dobra opcja ?

Z góry dziękuję za wasze opinie i sugestie dotyczące mojego problemu

Pozdrawiam :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie podepne sie.. mniejszy pacjent bo 2.0 z przodu ori tarcze bmw.. byly tez ori klocki ale sie zdarly i kupilem klocki brembo a bylo to kolo maja .. ostatnio tak patrze i w miejscu gdzie dociska klocek w gornej czesci i dolnej gdzie trze klocek jest ciemne miejsce a na srodku tego miejsca jest jasne i dolek wyczuwalny.. jak to wytlumaczyc ?
Sprzedam instalację na nowej oryginalnej kostce do l7, światłowody i wtyczka.