Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakis czas temu mialem stłuczkę, poszła poducha i napinacz przód. Dzisiaj zajrzałem pod tylna kanapę i okazało się ze tylne napinacze tez wystrzelone i nie zostały wymienione w warsztacie, dodatkowo z jednego napinacza wypieta jest wtyczka. Nie swieci mi sie żaden błąd czy kontrolka. Czy to jest normalne czy wylaczyli to komputerem? Czy jak założę nowe napinacze to będą one działać?

• 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje auto z BMW Olszowiec w Poznaniu. Niestety u poprzedniego właściciela miało stłuczkę i naprawiał je kowal (wlutowane rezystory itp.).

Klemę właśnie dziś wymieniłem. Zagłówki wyglądają na całe choć nie do końca wiem jak to sprawdzić bez demontażu ich poszycia.

Zajrzałem pod siedzisko kanapy i ku mojemu zdziwieniu nie ma w ogóle nabojów. Są zwykłe zatrzaski przykręcone. Numery w katalogu etk mają takie same jak te z nabojami. Wiązek też nie widzę chyba że fachowiec odciął. Może wpływ ma to że auto ma isofix.

Sam już nie wiem.

Opublikowano
U mnie w aucie mimo isofixów pod kanapą znajdują się napinacze z nabojami pirotechnicznymi. Spróbuj jeszcze wyszukać na realoem.com jakie w Twoim aucie powinny być napinacze
Opublikowano

Powinny być z napinaczami. Tyle że numery się zgadzają a moje napinaczy nie mają. To najdziwniejsze jest. A nie widać żeby były jakoś modyfikowane poprzez usunięcie nabojów.

Po numerach były takie w jedynce same zatrzaski nieporotechniczne. Poszukam głębiej wiązek. Może ktoś je ukrył a napinacze wykodował.

Opublikowano

Tak to u mnie wygląda.

d1ee559043d0.jpg

Swoją drogą to takiego druciarza jak ten co dłubał to auto na pierwszej suchej gałęzi bym powiesił.

Brak śrub trzymających oparcie kanapy na dole i wywalone zamki górne. Oparcie latało sobie luźno.

cc22aada33f3.jpg

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...