Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to mój 1post także jeżeli w złym dziale piszę to proszę o przeniesienie :)

załóżmy że interesuje mnie e46 benzyna w kombi, rocznik DO około 2003(wiadomo że liczy się stan auta a nie rocznik)

wiem napewno że nie trafi się rodzynek, do którego nie trzeba nic dokładać i inwestować no chyba że mam worek złota, ale to raczej nie możliwe :D

pytanie moje jest ile trzeba by było mieć gotówki na w miare zdrową i zadbaną e46 o podanych kryteriach?

przeglądając allegro rozbieżności w cenach są ogromne, dlatego pytam tutaj Was jako znawców tematu

jeszcze jedno pytanie odnośnie utrzymania i kosztów napraw:

jaka cena za komplet rozrządu, amortyzatory i ogólnie rzeczy które są bolączką e46?

pozdro

Opublikowano
Rozrząd jest na łańcuchu takze teoretycznie sie go noe wymienia. A jeśli chodzi o ceny części to poszukaj w necie. Jest mnóstwo stron z częściami.
Opublikowano

Jakie silniki? 4 cylindry? (moim zdaniem kaszana) i wtedy będzie Cię obchodzić cena rozrządu i inny ch pierdół.

Benzynowe R6 do tego M52 jak są zadbane to nie obchodzi Cię jakiś rozrząd. Możesz kupić od 2l-2,8l porządne silniki najlepsze jakie były montowane w e46. Potem M54 już są mniej udane, ale nadale lepsze od 4 cylindrowych.

Opublikowano

dzięki za konkretną odpowiedź, dopiero co się zagłębiam w tematyke benzyniaków e46, no ale wiadomo opinie ludzi którzy jeżdżą są najlepsze bo z własnego doświadczenia..

czasami na allegro widze za 10tys zł ładne e46 benzynka, ale za taką kwote mam sobie odpuścić, bo to zdecydowanie za mało??

Opublikowano

Znajomy, znajomego kupił za 4 tys zł E46, benzyniaka R6.

Teraz się szczyci, że ja wydałem 20 pare patyków a on 4 :mrgreen: ( I jak tu takich debili nie robić w ciula? :mad2: )

Te za 10 to szroty w 99%

Co do rozrządu w R4, sprawdzasz czy nie ma luzu i tyle.

Udało mi się trafić na sprawny silnik R4 143 - 150 hp (ponad 10 tys zrobione ) w półroku. UWAGA.. ZERO BŁĘDÓW W KOMPUTERZE SPRAWDZANE KILKA RAZY W CIĄGU TEGO PRZEBIEGU

Da się trafić na sprawną jednostkę, ale nie za 10-15 tys. Porobilem sobie duzo rzeczy ( ale z mojego własnego widzimisie)

Gdybym wybierał drugi raz to wziąłbym 2.8 lub 3.0, ale to już za większe pieniądze.

Dlatego tego potworka 150 konnego zostawię w ramach oszczędności, a R6 do latania na wakacje ;)

Za tę kasę nie kupisz polifta 3.0 czy tam 2.8 :) sprawnego w dobrym stanie.

Miałem taką akcje, że zobaczyłem oo fajna beta e46 stoi, prawdopodobnie 6 garów... Podchodzę aby porównać wygląd wizualny.

Panie.. Moje auto przy tym to jak z salonu by chwile temu wyjechało. :8)

Opublikowano
nie musi być polift, może być starszy troche rocznik, może być również silnik 1.8

Za 10-12tys coś kupi dobrego?

Cześć,

dla przykładu, ja kupiłem jakiś tydzień temu E-46 2003 rocznik w silniku 1.8 116km z opłatami wyszła 15 koła bo to sprowadzony. Z wyposażenia i ogólnej pracy samochodu jestem bardzo zadowolony, szukałem trochę czasu i są naprawdę różne egzemplarze... To czy kupisz dobre auto do 10-12 tys zależy od wielu rzeczy, gdzie kupujesz, od kogo, skąd jest samochód i jaką miał przeszłość. Co kto lubi, dla mnie te niespełna 120 kuców wystarcza do komfortowego przemieszczania się do pracy, rodziny i w weekend skromne 200km zrobić jest według mnie ok. Ze spalaniem się mieszczę w 8.5 litrach w cyklu mieszanym więc jeśli myślałeś nad tym, jestem w stanie polecić. Pozdrawiam! :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pare dni temu kolega kupił 320i w touringu z 2002 za niecałe 12tys. Potwierdzone 246tys przebiegu, straszny golas (nawet klima ręczna), coś tam było malowane, jakaś szpachla gdzieś ale ogólnie wygląda na zadbany i dobrze rokuje.