Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=73&t=117891

Witam

Zostałem szczesliwym posiadaczem bmw e60 550i 2006 sedan ze skrzynią SMG

Najnizsze spalanie osiagnie sie przy umiejetnej jezdzie automatem czy dobra praca łopatkami badz drozkiem z SMG?

Najlepsze osiagi auta uzyska sie przy trybie sport czy łopatki/drazek?

Raczej i tak nie zaloze instalacji gazowej, ale dopuszczam taka mozliwosc / slyszalem ze niektore auta i instalacje pracuja bardzo dobrze rowniez przy duzych pojemnosciach / jak wyglada to przy tym silniku? i gdzie taka instalacje założyć?

Opublikowano

jak dopiero co zostałeś to jeszcze nie wiadomo czy szczęśliwym.. :P

Historię auta udało Ci się przetrzepać? Czy uwierzyłeś na słowo sprzedającemu?

Jak tam skrzynia się sprawuje? Ja nie jeździłem nigdy z SMG ale podobno jest bardzo specyficzna..

Najniższe spalanie to możesz mieć na trasie przy jeździe ze stałą prędkością, więc wtedy nie ma znaczenia czy masz bieg wbity przez automat czy przez łopatki. Na autostradzie jazda ze stałą prędkością (powiedzmy 140km/h) spokojnie poniżej 10ciu.. A inna jazda to za wiele czynników żeby się nad tym rozwodzić. Jak będzie miasto ze sporymi korkami to spokojnie 20 wychleje..

Co do gazu.. Patrząc po nie jednym takim temacie - zmień forum.. Zaraz Cie połowa odwiedzających zje że w ogóle pomyślałeś o tym. Osobiście nie słyszałem o jakichś wielkich problemach z gazowaniem N62/N62TU - ale że sam nie mam to to tylko powtarzam co zasłyszane/zaczytane..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.