Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, niedawno zakupiłem E46, niestety granie w nim nie spełnia moich oczekiwań, jako że wcześniej jezdzilem dość małym autem i miałem tam dużo lepsze granie.. Jako że nie oryginalne radio w tym samochodzie wygląda co najmniej śmiesznie i nie estetycznie, postanowiłem sprzedać stare granie i skompletować od nowa. Zacznę od radia, aktualnie posiadam oryginalnego kaseciaka w wersji reverse wiec nawet nie ma możliwości podpięcia zmieniarki. Znalazłem dość mocna okazję radia oryginalnego radia w wersji alpine z navi, niestety jako kaseciak ale jest możliwość podpięcia zmieniarki. I tu moje pierwsze pytanie czy emulatory zmieniarek na usb kartę pamięci itp. są coś warte?? Czy gra to czysto? Kolejną rzeczą jaką chciałbym zmienić są glosniki, chciałbym zmienić wszystkie 4 i myślałem nad podpięciem tego pod osobny wzmacniacz, ma to sens? Jeśli tak to jaki?? Mam jeszcze przy szybie 2 małe glosniki wydaje mi się ze są to gwiazdki, wymieniać je? Czy zostawić takie jakie są?? Jak to wygląda z podłączeniem wzmacniacza pod to radio? Bo niestety nie ma ono chinczy, wiec będzie trzeba jakoś inaczej, czytałem że podłączaja to pod seryjny wzmacniacz, w którym on jest miejscu?? Jako ze Lubie bass chciałbym dać także skrzynie, wiec tu by poszedł drugi wzmacniacz z kondensatorem, no i myślałem nad włożeniem dodatkowego akumulatora do bagażnika, wtedy normalnie mogę podłączyć pod alternator i pod masę? Nie będą gryzly się tę 2 aku?? Prosił bym także o pomoc w doborze sprzętu, na całość chce przeznaczyć 2000-3000 bez ceny radia. Chciałbym aby to grało tak ze jak stanę na parkingu to żeby było dobrze mnie słychać na całym, zależy mi na mocnym czystym basie ale także i na innych tonach. Chciałbym aby grało głośno ale priorytetem jest jakość. Jest to realne przy takim budżecie? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Opublikowano
Nagłośnienie tego samochodu wymaga trochę większego nakładu pracy niż ma to miejsce w przypadku innych aut. Choćby przygotowanie drzwi. Czytając ten post wnioskuję, że nie masz o tym bladego pojęcia i istnieje szalenie duże prawdopodobieństwo, że sam nic z tego nie zrobisz. To znaczy zrobisz, ale to nie zagra. Znajdź firmę, która jest godna zaufania i oddaj auto w ich ręce. Dzięki temu nie zapłacisz dwa razy.
Opublikowano
Grodzisk Mazowiecki, kwota która mi powiedział jest za montaż i wygłuszanie, bez sprzętu.. a po za tym nawet jak nie będzie takiego efektu jak sam zrobię, niż jak by mi to robił jakiś gościu, to będę miał satysfakcję, i będę wiedział co mam..
Opublikowano

Znalazłem niedaleko gościa który mi wygłuszy przednie drzwi łącznie ze słupkiem przy gwizdkach wytnij otwory na głośniki i da pierścień z mdfu za 400zł, jest do dobra cena?

Jakiś czas temu widziałem w octavi skrzynie, za nic nie mogłem sobie przypomnieć co to za skrzynia, a wczoraj przeglądając ogłoszenia trafiłem na nią, jest to HiFonics ZX1254 Dualbass 2x1000W, bardzo podobał mi się z niej bass, jest to dobry wybór? Jaki do niej wzmacniacz dać? No i jakie glosniki na przód przy takiej skrzyni? Wydaje mi się ze trzeba będzie także je pod wzmacniacz podłączyć, tylko jak to rozwiązać, dać jeden wzmacniacz 4 kanalowy na skrzynie i na głośniki czy lepiej podpiąć wzmak 2 kanałowy na głośniki + monoblok na skrzynie?

Opublikowano

Czyli jednak kierunek plexa i neony. Będziesz potrzebował dobrej porady, aby piecami dobrze to ogarnąć i o zasilanie zadbać. Proponuję zacząć od tabliczki mnożenia. Budżet razy dwa.

Polecam sprawdzić jeszcze jedną rzecz. Instalowałem kiedyś dual w E46 coupe. Klient to dostarczył. Dojechało do połowy bagażnika. Za szerokie :)