Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moim problemem jest to ze kupilem e61 530d m sport w ktorym nie dzialaja oba piloty, tzn nie zamykaja i nie otwieraja auta. Sa to piloty z ktorych sa akumulatorki i auto normalnie na nich odpala. Podlaczalem auto do komputera i wszystkie systemy dzialaja poprawnie.

Czy ktos mial podobny problem i jak mozna go rozwiazac?

Opublikowano

Cześć.

Miałem to samo, uszkodzona była wiązka z przewodami do odbiornika który znajduje się w tylnej klapie.

Uszkodzenie wiązek to dość powszechny temat, naprawa zajmuje z 2 godziny i wymaga posługiwania się lutownicą.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zanim zabierzesz sie za wiazke sprawdz najpierw modul anteny w tylnym spolierze (tym z trzecim swiatlem stop) - instrukcja jest gdzies na forum.

Warto by bylo zdjac te lotke, pod spodem bedziesz mial czarna oslone, pod nia modul elektroniczny - jesli znajdziesz jakies slady wody na plytce lub tez modul bedzie lezal w wodzie (tak bylo u mnie) - to masz przyczyne.

Opublikowano
ja mam walniety moduł anteny a pilot otwiera.. fakt musze go trzymac przy samej pletwie na dachu . moze akumulatorki padly? u mnie przestal otwierac z dnia na dzien kompletnie wymienilem baterie rozcinajac pilota:( potem przez rok bylo ok az padl moduł antenowy i teraz tylko z nad dachu
Opublikowano
dzieki za podpowiedzi co moze byc nie tak, w weekend napewno przyjze sie tej antenie i zobaczymy jakie beda efekty:)
Opublikowano
Miałem to samo, myślałem że to diverysity na 100% ale najpierw postanowiłem sprawdzić kluczyk (mam tylko jeden) wiec udałem się do gościa co zajmuje się dorabianiem kluczy do auta żeby sprawdził czy kluczyk działa. Przyłożył klucz do jakiegoś urządzenia i stwierdził że nie wysyła fal radiowych - diagnoza, padnięty aku. Ale powiedział że nie robi wymiany akumlatorka w tych kluczach bo trzeba go rozciąć i wygląda lipnie. Wiec kupiłem u niego obudowę (zamiennik za 90zł z wyciętym grotem). Rozciąłem w domu klucz i okazało się że jedna z nóżek od akumulatorka się oderwała, przylutowałem i wszystko działa jak dawniej. Kluczyk mimo iż zamiennik wygląda lepiej jak stary który był mocno nadszarpnięty zębem czasu.
Opublikowano
dzieki za info driver2236. Kluczyk juz spraedzalem a ze mam dwa to rozcialem jeden i wszystko wyglada ok a mimo to nie dziala. Sprobuje jak koledzy pisali wczesniej z odbiornikiem i wizaka kabli.