Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio chodzi mi po glowie zamontowanie instalacji gazowej... czy w rachube wchodzi tylko i wylacznie instalacjha sekwencyjna czy na tak zwanej "zwyklej" ktos moze z was jezdzi i jest mi w stanie powiedziec jak to chodzi.... dodam ze autko moje ma 170tys przebiegu...chodzi pieknie,rowno i boje sie ze po wlozeniu gazu moze sie to skonczyc :)
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
Szwagier miał z 3 lata temu e36 2.0 z gazem II gen. Chodzilo to dobrze jednakze troche koników pogubiła. 14l gazu sobie palila ale mimo to proponowałbym sekwencje. Spadek mocy jest odczuwalny.
Opublikowano

Chodzic bedzie ale jak chcesz zeby zostalo ci 100 pare konikow pod maska i spalalo z 15 po miescie.... Kazdy lepszy gazownik poleca sekwencje....

Przy tych cenach PB tez sie zastanawiam :mad2: :mad2: :mad2:

PZDR :cool2:

Opublikowano
Czyli jak dla mnie "zwykła" odpada... Sekwencja dalej w cenie, musze przekalkulowac. Proponujecie jakas firme instalacji sekwencyjnej?? Dzieki za pomoc Pozdrawiam
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
Jeśli nie chcesz mieć ciągłych problemów montuj tylko wtrysk gazu. Zapomnisz że masz instalację i jeździsz na gazie.
Opublikowano

Jeśli chodzi o spalanie- do 16l

instalacja zwróci ci się po 21000km

Naszykój kase na nowe cewki - każda 150zł!!!!!!

Przy tym przebiegu może strzelać , ale nie musi!

w moim samochodzie to katastrofa-żałuje

pozdrawiam :D :dance:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli jak dla mnie "zwykła" odpada... Sekwencja dalej w cenie, musze przekalkulowac. Proponujecie jakas firme instalacji sekwencyjnej?? Dzieki za pomoc Pozdrawiam

Jeżeli chodzi o opłacalność i granicę zwrotu, to zapraszam na www.kudys.wv.pl/lpg

Ogólnie, jeżeli chcesz jeździć po drogach taniej, a nie tylko do mechaników z kasą, to wtrysk wskazany.

Firma instalacji nieistotna, KME, Prins... whatever, ważne jest jedynie kto to zakłąda, ile się na tym zna i jak to dopasuje.

Kai
Opublikowano
wszyscy maja racje!!!! do 6 cylindrowych tylko instalacja sekwencyja!!! bo nie odczujesz tego ze jezdzisz na gazie!!!!!warto dołozyc kilka złotych i taka instalacje zalozyc!!!!!!!!! 2 generacja w bmw 6 cylindrów ogolnie moze byc sam mam taką!!!nie narzekam chociaz spadek mocy jest znaczny a to wszysko przez mikser ktory zmniejsza dopływ powietrza do kolektora ssacego(dolotowego)!!!!!!!