Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam problem, autko ciezko wchodzi mi na obroty, mechanik uznal ze jest walniety przeplywomierz wiec go wymienilem i nadal jest tak samo, probowalem na 5 przeplywomierzach i na wszystkich jest jednakowo.

Np. jezeli przyczymie na 2000 obrotach i momentalnie dodam gazu to dusi mi sie i powoli wchodzi na obroty.

Obudowe filtra sprawdzilem i jest dobra(nigdzie nie peknieta) filtr powietrza jest nowy.

Co moze byc tego przyczyna?????????????

Opublikowano
swiece sa nowe 3 dni temu byly wymieniane,a w komputerze ma co chwile blad sondy, czujnika walka rozrzadu i cos z mieszanka
Opublikowano
swiece sa nowe 3 dni temu byly wymieniane,a w komputerze ma co chwile blad sondy, czujnika walka rozrzadu i cos z mieszanka

A sprawdziłeś filtr paliwa?

Mój ojciec miał problem bo dławił sie samochód i nie miał mocy. BMW E46 320d po wymianie filtra paliwa jak ręką odjął

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano

No to masz odpowiedź. Nie wiem dlaczego błąd sondy lambda idzie w parze z czujnikiem wałka rozrządu? U mnie też na raz była padnięta sonda lambda i czujnik fazowy (czujnik położenia wałka rozrządu)

Opublikowano
czyli mam walniety czujnik fazowy i sonde??????

czy to moze byc powodem tego ze tak ciezko wchodzi mi na obroty????

U mnie tak jest. Sonde Siemensa juz mam a z czujnikiem mam problem żeby dostać.

Opublikowano
wymienilem filtr paliwa i nadal jest to samo!!!!

Bledy ktore wysypuje ci komputer sa przyczyna zlej pracy silnika.

Wymien sensory odpowiadajace za powstawanie tych bledow i wszystko powinno wrocic do normy.

Szczegolnie czujnik polozenia walka rozrzadu bedzie mial niebagatelny wplyw na prace silnika. Po jego wymianie silnik praktycznie wroci do normalnej pracy.

Sonda lambda nie bedzie miala juz tak duzego znaczenia ale rowniez nalezy ja wymienic.

Opublikowano
a co sie stanie jak na ta chwile odlacze sonde i ten czujnik walka, mozna tak to sprawdzic???

Moze istnieje jakis sposob na sprawdzenie sprawnosci wyjetego czujnika polozenia walka. Niestety nie wiem jak to zrobic. Najlepiej podmienic go z jakims sprawnym i w ten sposob sprawdzic.

Opublikowano

nie mam w tej chwili zadnego bledu, w piatek skasowalem wszystkie na komputerze i zaden nie wskoczyl a samochod nadal muli jak nie wiem co !!!!

nie wiem czy to wazne