Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem, gdy jade, obojetnie jakie obroty, obojetnie ktory bieg, nieraz na okolo 2s wyswietla się kontrolka akumulatora przy czym jest szarpnięcie autem i spadek obrotów o okolo 100-200 obrotów, po czym kontrolka gasnie i wszystko jest ok. Chce też zaznaczyć że np jak mam włączony tempomat i wyswietli sie kontrolka no po zgaśnieciu akumulatora nadal jest włączony tepomat, czyli nie zabiera całkiem prądu. Ktoś miał takie przygody? Zapomniałem dodać że po podłączeniu pod komputer jednego błędu nie dało się usunąć a mianowicie błąd modułu napięcia.
Opublikowano
Podłącz pod miernik na odpalonym silniku i zobacz jaki jest prąd ładowania, powinien być mniej więcej stały, u Ciebie wygląda na duże wahania napięcia. Alternator i/lub regulator napięcia do naprawy/wymiany.
Opublikowano
Podłącz pod miernik na odpalonym silniku i zobacz jaki jest prąd ładowania, powinien być mniej więcej stały, u Ciebie wygląda na duże wahania napięcia. Alternator i/lub regulator napięcia do naprawy/wymiany.

napiecie na odpalonym 14,1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
sprawdz elektryke, tj wszystkie kable, na podszybiu masz kabel, silnik - skrzynia, alternator - aku. Wyczysc je dobrze, jezeli to nie pomoze to bedziesz szukal dalej. Ja mam to samo, wlasnie wymienilem alternator i problem trwa nadal, a nastepny mechanik do ktorego pojechalem, powiedzial mi ze za alternator to pwinienem sie zlapac na samym koncu jak juz wszystko zostalo sprawdzone.
  • 3 tygodnie później...