Skocz do zawartości

Kupno E90.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, zmierzam w kierunku wymiany samochodu..

Aktualnie jeżdżę Passatem b5fl 2.0 benzyna i po 3 latach przydałaby się jakaś zmiana..

Szukam E90 w granicach 30 tysięcy, jednakże zastanawia mnie fakt czy mnie na nią stać, zarabiam ~3.000 zł dodatkowo czasami jakieś fuchy z programowania/dokumentacji także spokojnie ~800zł miesięcznie odkładam.

Interesuję mnie 325i z 2005/06roku jednakże jak się ma to do wszystkiego..?

Może macie jakąś inną propozycję dla mnie?

Opublikowano
Za 30 tyś nie kupisz dobrej e90, tym bardziej 325i
Opublikowano
  • Autor
Co polecasz może..?
Opublikowano
Powiem tak, oczywiście znajdziesz na allegro sporo "okazji" poniżej 30 tyś, ale są to okazje dla sprzedających. Wszystko świeżo sprowadzone z Niemiec od pierwszego właściciela, bezwypadkowe i serwisowane w ASO :) nie należy skreślać z góry każdego egzemplarza, ale nie polecam szukania samochodu na zasadzie sortowania od najtańszych. Jeżeli chcesz 2.0, to dołóż z 5 tyś i jedź na Niemcy.
Opublikowano
  • Autor
Tak właśnie myślałem, że jeżeli 2.0 to tylko z Niemec, aktualny samochód który sprowadziłem również z Niemiec kompletnie praktycznie żadnych dodatkowych kosztów (tylko rozrząd, nagrzewnica, klocki, tarcze, wymiana oleju..). Tylko przy 2.5 znowu wchodzi większy podatek w celnym.. :/ Ile mniej więcej kosztuje dobre, zadbane 325i?
Opublikowano

Ciężko tak określić jednoznacznie, auto jest tyle warte, ile ktoś jest w stanie za nie zapłacić. Osobiście uważam, że poniżej 35 tyś za jakiś krajowy nie znajdziesz nic, sprowadzonymi z zagranicy bym sobie głowy nie zawracał w tym pułapie cenowym.

Najtańsza SENSOWNA sztuka jaką znalazłem w Niemczech :

http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/model/325/vhc:car,cnt:de,pgn:3,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:bmw,mdl:325,frn:2005-01,prx:7001,dmg:false/pg:vipcar/204109060.html

Więc dolicz opłaty itp. itd. Cena 30 tyś w Polsce już po opłatach, jest niemożliwością, albo świadczy o ciekawej historii :P

Szukaj ogłoszeń prywatnych :) może coś się trafi. Powodzonka

Opublikowano
  • Autor

Chodziło mi tylko i wyłącznie o kupno, dodatkowo doliczam Sobie opłaty, niestety nie sprowadzone z Niemiec, bodajże 24% przy pojemności powyżej 2L :P.

Zastanawiam się czy znajdę coś w Polsce, tylko i wyłącznie z 1 właścicielem, to prawda, że jak dbasz tak masz i to zależy od poprzedniego właścicielaa:)

Poszukam i zobaczę co znajdę, ale jeszcze tu wrócę ;-).