Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, zmierzam w kierunku wymiany samochodu..

Aktualnie jeżdżę Passatem b5fl 2.0 benzyna i po 3 latach przydałaby się jakaś zmiana..

Szukam E90 w granicach 30 tysięcy, jednakże zastanawia mnie fakt czy mnie na nią stać, zarabiam ~3.000 zł dodatkowo czasami jakieś fuchy z programowania/dokumentacji także spokojnie ~800zł miesięcznie odkładam.

Interesuję mnie 325i z 2005/06roku jednakże jak się ma to do wszystkiego..?

Może macie jakąś inną propozycję dla mnie?

Opublikowano
Powiem tak, oczywiście znajdziesz na allegro sporo "okazji" poniżej 30 tyś, ale są to okazje dla sprzedających. Wszystko świeżo sprowadzone z Niemiec od pierwszego właściciela, bezwypadkowe i serwisowane w ASO :) nie należy skreślać z góry każdego egzemplarza, ale nie polecam szukania samochodu na zasadzie sortowania od najtańszych. Jeżeli chcesz 2.0, to dołóż z 5 tyś i jedź na Niemcy.
Opublikowano
Tak właśnie myślałem, że jeżeli 2.0 to tylko z Niemec, aktualny samochód który sprowadziłem również z Niemiec kompletnie praktycznie żadnych dodatkowych kosztów (tylko rozrząd, nagrzewnica, klocki, tarcze, wymiana oleju..). Tylko przy 2.5 znowu wchodzi większy podatek w celnym.. :/ Ile mniej więcej kosztuje dobre, zadbane 325i?
Opublikowano

Ciężko tak określić jednoznacznie, auto jest tyle warte, ile ktoś jest w stanie za nie zapłacić. Osobiście uważam, że poniżej 35 tyś za jakiś krajowy nie znajdziesz nic, sprowadzonymi z zagranicy bym sobie głowy nie zawracał w tym pułapie cenowym.

Najtańsza SENSOWNA sztuka jaką znalazłem w Niemczech :

http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/model/325/vhc:car,cnt:de,pgn:3,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:bmw,mdl:325,frn:2005-01,prx:7001,dmg:false/pg:vipcar/204109060.html

Więc dolicz opłaty itp. itd. Cena 30 tyś w Polsce już po opłatach, jest niemożliwością, albo świadczy o ciekawej historii :P

Szukaj ogłoszeń prywatnych :) może coś się trafi. Powodzonka

Opublikowano

Chodziło mi tylko i wyłącznie o kupno, dodatkowo doliczam Sobie opłaty, niestety nie sprowadzone z Niemiec, bodajże 24% przy pojemności powyżej 2L :P.

Zastanawiam się czy znajdę coś w Polsce, tylko i wyłącznie z 1 właścicielem, to prawda, że jak dbasz tak masz i to zależy od poprzedniego właścicielaa:)

Poszukam i zobaczę co znajdę, ale jeszcze tu wrócę ;-).