Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Od pewnego czasu posiadam w swoim aucie bmw e90 163 2005 kamerkę firmy black sys cf 100 na przód i tyl ze względu na to ze po osiedlu u mnie szaleje pewna pani z caritasu ( naprawdę z caritasu) co rysuje auta kluczem do drzwi. Kamerka działa wyśmienicie. Do kupiłem do niej zabezpieczenie i tam są trzy kabelki masa, plus po przekreceniu kluczyka oraz stały plus. Masę podłączyłem plus po przekreceniu podłączyłem się do zapalniczki bo tylko działa na włączonym silniku a stały plus podłączyłem ( znalazłem dodatkową kostkę w schowku) i wszystko pięknie działa ale tylko przez 5 do 10 min bo później prąd ze stałego plusa znika. Pewnie jakie zabezpieczenie czasowe. Moje pytanie brzmi skąd i gdzie się podpiąć ze stałym plusem by ciągle był tam prąd. Akumulatora nie rozładunek bo mam zabezpieczenie przed rozładowanie. Pozdrawiam i z góry dziękuję za info

Opublikowano
Oczywiście kamerka działa przez 5 do 10 min po wyjęciu kluczyka i zamknięciu auta na parkingu. A tyle prądu co ona pobiera to wystarczy na parę ładnych godzin zanim zabezpieczenie się włączy. Chodzi mi tylko o działanie na parkingu podczas jazdy hula ok
Opublikowano
Kolego możesz zrobić coś takiego jak ja to zrobiłem na tym filmiku :cool2: stałe napięcie 12v jest cały czas :cool2:
Opublikowano

Z tą kamerką na noc to radziłbym uważać, bo ja niedawno swoją straciłem razem z boczną szybą.

Swoją drogą sam się zastanawiam nad podłączeniem takiego zasilacza do swojej nowej kamerki i bardziej myślałem, żeby się wpiąć w okolice FZD, bo z tego co widziałem na rozpiskach są tam dwie linie zasilania - jedna odłączana po zgaszeniu samochodu, druga podłączona na stałe.