Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem dotyczy mojego auta BMW e-34 520 i

Dzisiaj rano wymieniłem ostatni tłumik ponieważ się lekko przepalił i po odpaleniu auta wystąpił dziwny problem.

Auto nie chce przełączyć się na gaz, przełącznik wydobywa z siebie dziwny brzęczący dżwięk, i nie słychać dżwięku przekażnika po przygazowaniu na 2500 obr/min .

Instalacja ma rok ale jeżdzone na niej jest około 4 misięcy, ponieważ miałem ja długo wymontowaną bo bardzo zamula i tak juz zamulony samochód, poza tym jak gaz kosztował prawie 2,4 to mnie się nie opłacało na nim jeżdzić.

Gaz montowany w Białymstoku PHUP Auto gaz Marek Marciszewki.

Prosze o wasze opinie i porady bo mnie normalnie zaraz trafi jakiś szlag... :badgreen:

Sprawdzałem już wszystkie podłączenia z cewką , bezpiecznik itd...

Opublikowano

Problem rozwiązany.

Okazało się, że przerywało masę tzn. była żle połączona z karoserią i raz było ok a raz do bani.

Kabelek który mam przykręcony do tego elektrozaworu przy parowniku co jest do masy pociągnięty był poprostu żle zamontowany.

Wszystko hula i gra....poza podporą wału która mi się wczoraj posypała i którą jutro bedę wymieniał.

Pozdro