Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=69&t=117886

Witam posiadam bmw e46 325 ci 2002 .mam następujący problem auto na zimny silniku dziwnie się zachowuje traci moc i trzęsie się jakby nie pracowało na wszystkich cylindrach. Po przekroczeniu strzałki za niebieskie pole wszystko wraca do normy . Na kompie pokazuj błąd p0036 i czasem p 1351. Przymierzam się do zakupu nowej sondy w aso koszt 792 zł a co myślicie o zamieniku firmy Bosch? Pytanie czy ktoś miał podobny problem?

Opublikowano

przyczyn może być wiele ale raczej nie jest to wina sond. To że masz jakieś błędy na sondach to oznacza tylko tyle że są jakieś wartości na nich przekroczone ( czyli działają prawidłowo bo wykryły złe wartości).

Według mnie zwróć uwagę na pompę paliwa-filtr paliwa, przepływomierz, przepustnice nieszczelność w dolocie i wydechu. A dawno wymieniałeś świeczki? cewki w sumie też mogą być winne. Jest tego trochę niestety....

BUNIA :)
Opublikowano
Tak kupiłem nowe z najdroższych żeby było git . I cewki tez nowe zakupione w aso i nadal to samo . A co do tego może mieć pompa paliwa bądź filtr skoro jak silnik się rozgrzeje to wszystko jest ok wystarczy ze strzałka minie niebieskie pole.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.