Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Chciałbym zakupić troche sprzetu firmy Turtle Wax. Do polerki auta szyb czernidla do opon itp. Ktos uzywal tej firmy moze jakies porady ? Pozdrawiam.
Opublikowano

To co proponujesz ? Na kasie nie śpie w sumie i nie biorę udziału w profesionalnych pokazach ale lubie jak moje auto się świeci ;)

Na wiosne robię polerke mechaniczną wiec dla podtrzymania efektu przez sezon jakiś wosk będę potrzebował, zeby co jakiś czas ręcznie sobie przepolerować auto najlepiej w sprayu - szybko i wygodnie :) Do kokpitu kosmetyki podstawa i odświeżenia tapicerki, może czernidło do opon też się przyda co jakiś czas. Widziałem pasty, mleczka do usuwania zarysowań na szybach też fajna sprawa mam lekkie ryski na szybach. No i do kół coś mam polerowane ranty jak narazie i nigdy nie wiedziałem czym je czyścić żeby się błyszczały ale najważniejsze żeby nie zniszczyć środkiem polerki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja ranty jechałem Tempo nabłyszczającym ;) Tani i dobry.

Powinni dawać bany za namawianie do używania TEMPO :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

P.S. Wytłumacz mi co jest złego w tej konkretnej paście :)

To co robi z lakierem.

Nie wiem czy cokolwiek innego potrafi zrobić taką masakrę jak ta pseudo pasta polerska.

Poniżej efekt tej cudownej pasty.

Cały element przeszedł dwustopniowa korektę. Następnie został podzielony i prawą stronę potraktowano TEMPO (tylko jeden raz!!!). Efekt chyba widoczny gołym okiem.

http://jak.pielegnowacauto.pl/media/2011/07/det8benz.jpg

Opublikowano

@sołtys, jak się używa pasty lekkościernej/polerującej to tak jest. Chyba tylko idiota użyłby takiej pasty na lakier, przecież już w palcach czuć piasek :lol: Ja natomiast mówiłem o NABŁYSZCZAJĄCEJ, która nie ma nic wspólnego z rysowaniem. Mam ranty nielakierowane i gdyby cokolwiek rysowały to bym tego nie polecał. Używałem wiele razy i złego słowa nie powiem. Następnym razem proszę dokładnie czytać, a przy używaniu pasty użyć trochę głowy :mrgreen:

Żeby nie było niejasności pasta wygląda tak: http://www.druchema.pl/wp-content/files/druchema-tempo-nablyszczajaca.jpg

• 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam. Chciałbym zakupić troche sprzetu firmy Turtle Wax. Do polerki auta szyb czernidla do opon itp. Ktos uzywal tej firmy moze jakies porady ? Pozdrawiam.

po polerce niech ci nałozą sonax polimer net shielda, na 5 miesiecy spokojnie masz spokój nawet na więcej...

a jak lubisz częściej zadbać o auto to może cos z PoorBoysWorld, np natys paste-zalezy jaki kolor auta do tego QD+, rekawicę z mikro do mycia i szmaty z mikro do wycierania auta po myciu i docierania QD

oponki, żadne czenidła :nienie: , jak chcesz miec tzw wet look to najlepszy cena/jakośc to meguiars endurance tire gel do tego paczke gąbek kuchennych jan niezbędny z tesco

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Lepiej odpuść sobie tą markę:) kup lepsze i bardziej wydajne produkty.

Napisz kolego co byś potrzebował jaką sumę a coś poradzimy na to :)

Nie do końca zgodzę się z tym, bo stosowałem co najmniej kilka preparatów tej marki i nie zauważyłem, aby było z nimi coś nie tak. A stosowałem takie środki, jak chociażby preparat do pielęgnacji skóry w samochodzie, preparat do czyszczenia wnętrza auta czy do felg. Ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, aczkolwiek według mnie te produkty są naprawdę ok.

Opublikowano

moge polecic cos na wysoki polysk z wosku MacBRITE Chemical nanogloss mozna rozprowadzic polerką bez problemu Efekt polysku i mokrego lakieru dlugi czas , zapach bardzo ladny mandarynki cos takiego :wink: . Jesli cos lekko sciernego to takze na polerke lub tez reke to Meguiars Swirl X Swirl Remover pasty MCbrite 25 zl Meguiars Swirl 55 dla klienta indywidualnego wystarczy ponad rok pieszczenia Auta , bez niszczenia lakieru ! Mozna uzywac recznie jak i polerka :8) wiadomo mechanicznie efekt jest lepszy .

Jesli chodzi o turtle wax uzywam mleczko do skory i jest ok , jesli chodzi o jakis wosk np koloryzujace na lakier to jednak polecilbym z Sonaxa ;)