Skocz do zawartości

nie dziala multifunkcja e46 316i 2004r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. szukalem w innych postach ale znalazlem tylko opisy jak zalozyc mf. czy ktos mial podobny problem? otoz nie dziala mf. sprawdzalem w serwisie i moje autko mialo fabrycznie zalozona mf. kierownica oryginalna, nie podmieniana. po podpieciu pod kompa wyszlo ze jest brak komunikacji z modulem mf. nie dziala podswietlenie i jakikolwiek przecisk na kierownicy. tak jakby nie dochodzilo zasilanie . klakson dziala.nie swieci sie kontrolka tempomatu na desce. z zwiazku z tym mam pytanie: gdzie znajduje sie modul mf? czy jest on w moim aucie zamontowany w kierownice? ( wystarczyloby zalozyc inna kiere?) czy tez znajduje sie w module swiatel?? co sprawdzic? czy ktos mial podobny problem?? pozdrawiam
Opublikowano

Kolego zdejmij poduszkę i zobacz wszystkie wtyczki szczególnie taka komputerowa jak była do desktopowych cd moze się wypieła albo jej nie ma

to po pierwsze

MFL powinien być pod maską tam gdzie komp ale u mnie w tym miejscu jest pustka bo tez mi nie działał i szukałem ale po wykasowaniu błędu szyny can wstał i działa do dziś