Skocz do zawartości

E53 mokro pod dywanikiem pasazera tyl strona prawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Jak w tytule nie wiem skad ale w srodku mam wode , a dokladniej pod dywanikiem pasazera z tylu strona prawa ( str.prawa siedzac w srodku) .... Moze mial ktos juz taki problem ???

Opublikowano
Tak winna jest nata wygluszajaca drzwi zdejmij boczek i uszczelnij, podklej

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano
Zdjalem boczek ... Drzwi wewnatrz czyli czesc blacharska jest zapocona a boczek na samym dole widoczny golym okiem ze mokry ... Mozna jakies dokladniejsze instrukcje jak to zrobic ?
Opublikowano
można uszczelnić folią aluminiową dekarską , jest na kleju silikonowym , fajnie się tym robi ale jest dosyć gruba, trzeba dokładnie te maty wygłuszające szczelnie poprzyklejać do blachy. to jest jedyne miejsce gdzie leci woda pod dywanik. tyczy się wielu beemek e39.....,itd

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

• 4 lata później...
Opublikowano
Mam ten sam problem z wodą z tylu pod dywanikiem. Przyłożyłem dłoń i wykładzina nasączona wodą po intensywnym deszczu. Podkleilem wszystkie maty w drzwiach wcześniej ale nadal z tyły z prawej strony jest mokro. Zdjąłem boczek jeszcze raz i plastik z progu bo pod nim uszczelka była mokra. Zauważyłem jeszcze ślady po wodzie jakby spływała po słupku szyby z górnego lewego rogu gdzie leci kabel pod tym plastikiem wokół szyby ale tam zbytnio nie da się zakleić niczym bo szyba idzie w prowadnice uszczelki. Jedynie rozebrałem plastik wokół szyby u góry i poprawiłem i zobaczymy jeszcze raz mate podkleiłem z jednej strony i czekam aż wyschnie mi masa. Czy jeszcze przez coś może się dostawać z tylu woda pod dywanik? Szyberdachu nie posiadam w aucie a gdzie wszystkie odpływy wody mam nawet nie wiem bo nie sprawdzałem jeszcze.