Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Mam problem nie dziala mi centralny zamek zarowno z kluczyka jak i ten przycisk wewnatrz auta lecz Po wlozeniu kluczyka w drzwi wszystko dziala ;/ ....Czy ktos wie co moze byc przyczyna ?

Opublikowano

:search: Moze kodowanie kluczyka cos pomoże? Walczyłem z tym kiedys .;-) w x5 robiło sie to tak.

1. Wsiadamy do auta i zamykamy drzwi.

2. Wkładamy kluczyk do stacyjki i przekrecamy (na zapłon)- max 5sek !!!

3. Cofamy kluczyk (na 1 pozycję)-czasem trzeba wyjac celkiem kluczyk !

4. Wciskamy pierwszy przycisk(zalezy od pilota u mnie otwieranie drzwi) i trzymamy, jednocześnie wciskajac 3 razy logo

bmw(rownomiernie i dosyc szybko)

5. Puszczamy wszystkie przyciski(jeżeli sie udało auto powinno sie zamknąć i otworzyć jeżeli nie powtarzamy raz szybciej raz wolniej az sie uda)

6. Jeżeli masz 2 kluczyk tez trzeba kodowac (trzeba to robić odrazu po zakodowaniu 1 kluczyka max do 10 sek)

- Kodowanie 2 kluczyka robisz tak samo pomijając pierwsze 3 pkt

PAMIETAJ ZE CAŁĄ OPERACJA MUSI BYC SZYBKO WYKONANA BO INACZEJ NIC Z TEGO NIE BEDZIE !

Spróbuj sobie na sucho ze tak powiem najpierw zebys wiedział co i jak i zeby sprawie operacja przebiegała i powinno zadziałać za 1 razem . ;-)

Mam nadzieję ze pomoglem .

Opublikowano
jestem za granica i troche boje sie odlaczyc klemy od akumulatora zeby mi sie czasem nie zablokowal i jakiegos pinu nie trzeba bylo wpisywac .. Wszystko bedzie ok jak go odlacze ?
Opublikowano
Kolego tak na szybko sprawdzić możesz. Co się może stać ? A gdyby padł ci akumulator tzn skończył się i musiałbyś go wymienić to co byś zrobił.