Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zwraca się z uprzejmą prośbą zwrócenia uwagę na ten egzemplarz z aukcji :

http://allegro.pl/bmw-318i-143km-xenon-alu-pdc-i4948545329.html

nr VIN: WBAAY71050CJ73223

Doczytałem że ten zamontowany tu silnik : N42B20 2.0 litrowa benzyna - ma ogólnie dość słabe opinie..czy szukać zatem np w 1.8 - 115 konnej ? Od razu zaznaczę że większe pojemności niż 2 litry odpadają..Chciałbym zamknąć się w 15 tyś..

prosił bym o wszelkie wskazówki i opinie.

Opublikowano
Jeżeli nie zależy Ci na polifcie, to proponuje poszukać sobie przedliftowe e46 z m52b20. Nie ma valvetronic'a = nie ma się co psuć. Sam czegoś takiego szukałem swojego czasu, ale z racji opinii na temat tego silnika odpuściłem. Za 15 tys. kupisz fajnie wyposażonego przedlifta z 2.0 R6, a i jeździ to przyjemniej. Wszystkie polifty mają valvetronic ( jak się mylę to mnie poprawcie ).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystkie polifty mają valvetronic ( jak się mylę to mnie poprawcie ).
Wszystkie R4 N42 N46 tak R6 FL nie !
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

poczytałem , postudiowałem , na chłodno sprawę jeszcze raz przemyślałem i wybór padł na e46 przedliftowego 2.0 R6.. :D

na razie jestem niesamowicie zaskoczony (pozytywnie) przyjemnością z jazdy autkiem. Nie spodziewałem się że pomimo swojego już dość zaawansowanego wieku (15 lat) autko może dawać tyle radości:) bliżej wiosny mam nadzieje że znajdę więcej czasu to by odpowiednio przywitam się z wszystkimi forumowiczami i zaprezentować kolejne BMW 320i na forum

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc !