Skocz do zawartości

[e60] Problem z ogrzewaniem i dziwne stukanie przy dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W moim e60 występuje pewien problem, a mianowicie samochod nie dogrzewa prawej strony samochodu. Z lewej strony ogrzewanie działa, po lewej czesci nawiewu na podszybiu też działa, lecz niestety prawa strona tylko zimne. Oczywiscie ustawialem w komputerze paseczki, nic nie pomogło. Dodatkowo czasem słychać takie stukanie, które nagrałem i zamieszczam filmik poniżej. Czy te dwie sprawy mają związek? Wydaje mi się że to stukanie może być związane z napędem. Nagrałem płyte z nawigacją, lecz niestety komputer jej nie odczytuje. Napęd próbuje czytać ale nie daje rady. Licze na pomoc i pozdrawiam

http://www27.zippyshare.com/v/57169907/file.html

Opublikowano

Problem z ogrzewaniem może być związany z elektrozaworami - nr 3 z rysunku

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/64_1330-weze-wody-ogrz-na-post-ihka-high/vB609196

Navi to kwestia odpowiedniej płyty do Twojego czytnika, poszperaj w dziale nawigacja.

Opublikowano
  • Autor
a za co będzie odpowiadać to stukanie?
Opublikowano
Jak laser nie czyta to może być już na wykończeniu , o jaki stukaniu muwisz bo link do nagrania nie działa
Opublikowano
Prawdopodobnie napęd cd lub DVD - zdemontuj i sprawdź. Jak to zrobić znajdziesz w dziale sam naprawiam przy wymianie nawigacji na CIC.
Opublikowano
O kurde, ale dziwne ewidentnie coś nie halo z napędem, bez rozbiórki się nie odbędzie żeby to zdiagnozować i ewentualnie naprawić, jak się będzie dało