Skocz do zawartości

Bmw e34 2.0 (150km) Wysokie obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

Od momentu zakupu mojej 5- tki mam problemy z obrotami.

Jak ja odpalę, obroty mam na poziomie ok 2000, gdy sie rozgrzeje obroty spadają do 1500 i nie chcą niżej.

Zacząłem proces naprawczy ( ubot garage),

1. Przeplywka- gdy ja rozpinany obroty spadają do 500 i samochod finalnie sie dławi i gaśnie. Podmieniłem z kolegi (taki sam model) i jest to samo.

2. Przepustnica - wymieniona na inna wraz z kolektorem , układ szczelny a obroty wskoczyły do 3000.

3. Wymieniona rura do przepływki bo była dziurawa ( kupiony nowy oryginał). Jest to samo obroty na poziomie 3000.

4. Gdy rozpinam czuinik temp - brak reakcji, obroty na tym samym poziomie ok 3000.

Prosze o poradę co jeszcze mogę zrobic aby moc poruszać sie moja bunia.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podłączyć pod kompa.Sprawdz jaką temperaturę widzi sterownik silnika.Możesz też wyczyścić zawór wolnych obrotów.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu z wawy jest sporo forumowiczów może się ktoś zgłosi z Disem i za czteropaka zrobi diagnoze.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Spróbuj odpiąć akumulator na noc i klemy połącz (bez akumulatora żeby zwarcia nie zrobić ) . Skąd jesteś ?? Mam komp z DIS'em i interfejs , jestem z okolic Piotrków Tryb. i Opoczno