Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

Witam,

mam pytanie do zorientowanych, zapala mi sie kontrolka od baterii czasem. Narazie nie mam jeszcze problemow z odpalaniem. Zmiezylem napiecie ladowania i jest za duze 15.5v mi voltomierz pokazuje. Czy moze te ladownie byc przyczyna slabego akumulatora, a moze regulator napiecia szwankuje .

Bateria pokazuje nieco ponad 12v. Jak jest ladowana to pokazuje 15.5v czy to z obciazeniem czy bez.

Opublikowano

Jak jest kiepski i stary aku to komputer próbuje ładować go napięciem właśnie do 15,5V przy aktualnych temperaturach. Podjedź do elektryka lub sklepu z akumulatorami i niech zrobią test baterii lub podłącz komputer i diagnostykę.

Tematów o tym są setki na forum.

Opublikowano

Wlasnie szukam programu diagnostycznego bo bateria do wymiany a trzeba adaptacje zrobic. Zobacze co wtedy bedzie.

Gdzies doczytalem ze jak napiecie nie skacze to regulator powinien byc ok. No u mnie pokazuje niezmiennie jedna wartosc, a jeszcze dam mu obrotow troche zobaczymy.

Samochod posiadm od niedawana , bateria pewnie oryginalana jeszcze stoi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.