Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Moja prośba taka jak w temacie, poszukuje wszelakich zdjęc wnętrza bagażnika e30 Touring . Jest to potrzebne do odwzorowania modelu w skali 1/24 , przerabiam coupete na Touringa :wink:

Pozdrawiam wszystkich maniaków e30 :wink:

Opublikowano

PietreK z jakiego tworzywa jest twój model? Sam zbudowałeś czy kupiłeś?

Ja od zeszłego roku nosze się z budową takiego właśnie cywilnego e30 coupe jak posiadam tylko że RC (i to jest wyzwanie). Nie moge tylko wymyśleć z czego zrobić karoserię (kombinuję nad dolewem z jakiejś żywicy albo odmiany plastiku...)

Troche inspiracji dla ciebie:

http://www.behindmatrix.com/e30/fotost/f00905/f00905.htm

Pozdrawiam

Opublikowano

Aaaa!! więc tak to się robi... To szare to szpachla czy poxilina? W lato się tym zajmę, mam już obmyślony schemat napędu i oświetlenia z kierunkowskazami, zastanawiałem się tylko jak zrobić budę w odpowiedniej skali, żeby się wszystko pod nią zmieściło, łącznie ze zdalnym włączaniem oświetlenia.

Sorki, rozmarzyłem się, a co do twojego modelu, to super :clap: :clap: :clap: , nie wiedziałem że tak można.. Wychodzi ci lepiej niż tej firmie co go zrobiła. Mam jedną uwagę: do poprawy jest przód (atrapa na której znajdują się światła + nerki). Uważam że możesz to wyrzeźbić lepiej niż zrobiła to firma wypuszczająca ten model. Poza tym rispekt :modlitwa:

Zastanawia mnie jeszcze z czego "wyprodukujesz" tylne lampy i szyby.

Głównie chciałbym zgapić jakieś tworzywo na lampy tylne pod którymi byłyby żarówki (diody).

Pozdro

Opublikowano

cośczuje ze lekko zaśmiecam wam forum :( swiatla zrobie z cieniutkiej plexi, potem pomaluje na odpowiednie kolory :wink: tylnia szybe zrobie teżz plexi

co do podwozia tego modelu , firma przewidziała twoje plany i w podwoziu jest miejsce na silniczek :wink:

Opublikowano
cośczuje ze lekko zaśmiecam wam forum

Temat rzeczywiście yyy... rzadko spotykany, musisz jednak wiedzieć że prawdziwi miłośnicy BMW kolekcjonują modele swojej ulubionej marki, jeśli nie zbudowane przez siebie, to chociaż gotowe i nie uważają tego za coś głupiego czy dziecinnego, bo żeby kupić model dobrze odwzorowany lub taki wykonać trzeba mieć pieniądze i/lub zdolności.

Zresztą jest na tym forum pare takich topiców których autorom nie chciało się użyć wyszukiwarki lub ...(nie będę się rozpisywał bo wywoła to dyskusję). Twój temat do tej grupy nie należy (ja tak uważam). Ale to bardzo dobrze że jesteś uprzejmy i dostrzegasz takie kwestie, na forach bmw (nie tylko tym) może ci to tylko ułatwić korzystanie z nich. Jak już się przekonałeś, kierowcy bmw to nie tylko dresy, i dostałeś tu odpowiedź na swoje zapytanie.

Hmm... Plexi.. ale chyba bardzo cienka... Ja robie albo z czarnej folii/papieru, albo z przyźroczy (takich do drukowania, tylko trzba uważać żeby ich nie upaprać). Do tej pory zbudowałem sporo modeli, ale to łównie plasik [kupione :( ], część to plastik+papierowa karoseria w tym pięć bmw w tym dwie jeżdzące RC (jeden przeszczep, drugi całkowicie moja konstrukcja ale średnio wygląda). Teraz planuje zrobić super bude, zawieszenie, połączyć kilka silniczków w jeden zespół i kompletne oświetlenie. Ambitne, jeszcze tego na sieci nie widziałem.

Ups, ale sie wywnętrzyłem.

Aaa, no i będzie również wersja "klasyczna", jak wymyśle jak zrobić takie małe chromy. widziałem kiedyś w sklepie z artykułami artystycznymi (specjalistyczne pędzle, płótna, palety i inne takie) farbę która wyglądała jak chrom, ale drogaaa!!! że szok normalnie..

Ps: ile kosztował twój model: karoseria+reszta (pewnie zestaw) i (jeśli masz) napęd? Tak z ciekawości, bo w skepie w którym ja się zaopatruje to chore dwie stówy za kawałe źle odwzorowanego plastiku. :doh:

Opublikowano

tą e30 zdobyłęm przez zamiane za Nissana 300zx Tamiya , drugą e30 kupiłem na allegro za 60 zł :wink:

Ta plexi żeczywiscie musi być cieniutka , z plakietki sie nadaje idealnie , potem rozgrzewasz ją nad palnikiem i kładziesz na uformowanej blaszce :wink:

napędu w modelu nie ma , jest tylko miejsce na silniczek

Pozdrawiam