Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam . mam spory problem . Posiadam bmw e46 320d ... ostatnio doszlo do stluczki ... dosyc sporej . ogolnie musze wymienic caly przod (zderzak , blotniki przednia szyba , maska , chlodnica , reflektory i znacznie wiecej . ) znalazlem ostatnio bmw e46 z 2000 r . rowniez po stluczce i gosc chce ja sprzedac . auto oglnie jest po stluczce z boku . caly przod jest ok . z tym ze jest to model benzynowy . Sadze ze u mnie z silnikiem jest ok . zostal lekko przemieszczony do tylu ale po stluczce jeszcze chodzil ... jako tako ale jednak . co do reszty to nie wiem bo z mechanika samochodowa mam bardzo malo wspolnego . mam 2 pytania z czego jedna to prosba .

czy mogl bym mi ktos wycenic to auto po stluczce ??? wzial bym ja z checia na czesci do swojej a nie wiem ile moze byc warta . facet tlumaczy sie wszystko w niej jest nowe i boshowskie ale mi sie wydaje ze to ma malo do rzeczy . fotki umiescilem u mnie na chomiku http://chomikuj.pl/Eliot666/BMW . na ile byscie to wycenili ???

i 2 . zakladam najgorsze chociaz tak by nie bylo bo tak jak mowie silnik powinien byc sprawny ... to co by pasowalo z tej bmw benzynowej do mojej ??? glownie chodzi mi o srodek auta bo karoseria sadze ze bedzie ok . z gory dzieki i prosze oprzeniesienie jesli napisalem to w zzylm dziale

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musiał byś wstawić foty swojego auta ,ale coś czuję ,że ta naprawa nie będzie miała większego sensu .

Skoro twierdzisz ,że silnik został przesunięty do tyłu to myślę ,że podłużnice także dostały .

Opublikowano

Zależy ile gość chce za tą uszkodzoną , bo można zabrać z niej to co potrzebujesz i resztę sprzedać dalej - jeśli to okazyjna cena to warto przemyśleć , oczywiście zależy w jakim stanie jest Twoje auto

bo jak kolega napisał mogły podłużnice dostać , silnik to nie tylko blok ale też drogi osprzęt który również mógł ucierpieć

320d są już dość tanie dlatego musisz policzyć ekonomiczny sens , bo może się okazać , że lepiej wyjdziesz sprzedając swoją na części (silnik i osprzęt są w cenie) , lub poszukać samej budy z uszkodzonym silnikiem o ile Twój jest sprawny , często ludzi nie stać na wymianę uszkodzonego 2.0 diesla i sprzedają dość w przyzwoitych cenach bude.

Opublikowano
Panowie te auto musi zostac naprawione . cena nie gra roli z tym ze wolal bym zeby to bylo zalatwione jak najtaniej . dlatego prosze o wycene tamtej . moja wyglada nieco identycznie jaka znalazlem tutaj . przod skasowany a co do podlonznic to lewa ulegla przemieszczeniu do srodka . Szukalem w necie duzo i jesli warsztat ma rame to sa w stanie to zrobic. Nawet sie oglaszaja w necie . Co do silnika to tak jak mowie ... silnik po uderzeniu chodzil . lipnie bo lipnie ale jeszcze chodzil wiec sadze ze jesli jest cos w nim do naprawy to nie duzo . prosze na poczatek o wycene tamtego autka
Opublikowano

mniej wiecej wyglada tak jak ta http://sprzedajemy.pl/bmw-e46-uszkodzone-skora-mozliwosc-negocjacji,12032027 . nie mam mozliwosci wrzucenia swoich bo nie mam przewodu zeby zrzucic zdjecia . chodzi tylko o przod cala reszta jest ok i relflektory sa w lepszym stanie . maja tylko odlamany kawalek plastiku ale tez chce je wymienic .

no i przednia szyba do wymiany . Panowie prosze o wycene tamtego auta . Zalezy mi na tym poniewaz obecnie mieszkam za granica i znalazlem ta sama betke niedaleko siebie wiec nie bede musial kombinowac zabardzo z transportem .

Opublikowano
Naprawa mało opłacalna ale jak już chcesz to Ty szukaj budy nie droższej jak 2-3 tys a ta z uszkodzonym bokiem to kupi mały warsztat za 5-6 tys i odsprzeda jako bezwypadkową za 10-14 tys

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
5-6 tysi to za duzo . ... ja bym przezucil z niej wlasnie szybe , zderzak , blotniki , reflektory itd . tylko nie wiem jeszcze ile mniej wiecej kosztowalo by wyciagniecie podluznicy ...
Opublikowano
z tego banana to szyby na pewno nie ma całej ,reflektory również mogą byc uszkodzone, może taniej wyjdzie kupno tylko potrzebnych elementów liczyłeś jak to wyjdzie :?:
Opublikowano

2 lapmy ~ 400 zl

zderzak - 350 zl

blotnik 1 (jeden sie okazalo posiadam ) - 80 zl

przednia szyba - 200 zl

maska - 50-100 zl

chlodnica - 190 zl

kierunkowskazy - 50 zl ~ 1370 zl

narazie to tyle ... jak na cos wiecej wpadne to dopisze chyba ze macie chlopaki cos taniej zalatwic . na dobra sprawe to moja tygodniowka wiec nie jest to takie wielkie ALE . Oczywiscie dochodzi do tego ta podluznica + robocizna . moze i faktycznie taniej to wszystko wyjdzie .