Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam kłopot z progami nie wiem gdzie mam dostać reperatury czy muszę wycinać z innej berty a może jest możliwość kupna na allegro?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie lepiej zdrowy używany oryginał, jak z polcaru jakiś szit, co po 3 latach zgnije.
Opublikowano
Zdecydowanie lepiej zdrowy używany oryginał, jak z polcaru jakiś szit, co po 3 latach zgnije.

a tak z ciekawości zapytam wymieniałeś kiedyś jakiś element auta który był wcześniej rozwiercany :?:

Opublikowano

nie do końca zgodze się z tobą , chociaż przyznam ci racje że jakośc polcar-owskich zamienników jest marna ( nie bede wchodził w szczegóły bo pewnie znasz temat) jednak jeżeli chodzi o progi to troche inna bajka.

Wiadomo że najlepsza opcja to element ori nawet używka jednak z progiem wygląda to trochę inaczej bo trzeba go rozwiercić, a jak zapewnie wiesz korozja najlepiej wychodzi na spawach.

Powiem ci że aby taki próg rozwiercić musisz użyć rozwiertaka 8 lub 10 mm wyobraz sobie jaki to będzie spaw , biorąc pod uwage że w fabryce zgrzewy są dość gęsto to taki próg po wycięciu będzie miał dziury jak ser szwajcarski.

E39 nie są już pierwszej młodości to znalezienie progu w dobrym stanie to sztuka. :norty:

Mając nowy zamiennik to można polecieć zgrzewarą jak w fabryce lub migiem - do miga wystarczy otwór 5 mm.

Ważną sprawą po wymianie progu i nie tylko jest zabezpieczenie elementu od wewnątrz jeżeli tego nie będzie to nawet el. ori po jakim czasie trafi szlag.