Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam

Miesiąc temu wymieniłem wszystkie świece poniewaz w zimne dni od około 3stopni był problem z odpaleniem auta (były 2 spalone).

Niestety dziś przy -10 jest podobny problem. Czyli Autoko odpala normalnie w sekunde ale obroty zaczynają spadać do 0

Odpaliłem za 2 razem ale musiałem dodać gazu żeby znowu obroty nie spadły. To mój pierwszy diesel i nie wiem czy to jest normą przy takich temperaturach czy poprostu coś nie tak z autem. Ogólnie jak juz odpale to auto chodzi dobrze, tzn nie trzęsie i nie falują obroty rozgrzewa się szybko jedynie to pierwsze odpalenie. Przypominam ze jest lepiej niz z 2 spalonymi świecami :))

Opublikowano
Ja wprawdzie mam troche inny silnik ale jak mialem uwalone 5 na 6 swiec to przy -4 palilo od strzala, nie spadaly obroty. Jedyne co sie dzialo to dosc glosna praca (takie jak by pukanie) oraz jakies 10 sek po odpaleniu byla nierowna praca silnika ktorej towarzyszyl bialy dym z rury wydechowej. Teraz po wymianie swiec i sterownika pali tak samo ale silnik duzo ciszej pracuje i nie przerywa. Najlepiej to jedz na kompa moze cos wykaze