Skocz do zawartości

520i M52 Problem z klapą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozwolę sobie jeszcze raz otworzyć ten temat pisałem pw do moderatora o odblokowanie lecz zero odzewu.

Witam.

Mam problem z otwarciem klapy bagażnika z pilota jak i kluczykiem w e39 520 da się otworzyć ja bez wiercenia zamka ?

Słyszałem że to częsty problem tych modeli

Prosze o pomoc.

Opublikowano
Próbowałeś kręcić kluczykiem aż przeskoczy Ci klucz przez pierwszy opór? Wtedy mechanicznie otworzysz klapę. Jak kombi to musisz włazić do bagażnika i jakaś rączka powinna być
Opublikowano
W lewo o 45 stopni elektryczne otwarcie a dalej do 90stopni mechaniczne.Popsikaj wd40 bo długo nie używany zamek był.
Opublikowano
  • Autor

Zadziałało dzięki.

Pociągnę dalej mechanicznie działa super ale w klapie jest przycisk który powinien otwierać słyszę tam jakąś prace ale nie otwiera klapy.

Opublikowano
Zdejmij plastik i sprawdz mechanizm,coś sie rozleciało,budowa bardzo prosta ogarniesz sam spokojnie :)
Opublikowano
Przede wszystkim czy rygiel jest cały i funkcjonuje jak należy,ale z Twojego opisu wynika że jednak nie. Kiedyś to przerabiałem u Siebie, miałem pęknięty ten plastikowy siłowniczek,który za pomocą cięgna otwiera zamek i całą reszte. Do zbadania ta czarna skrzyneczka z aukcji :wink: http://allegro.pl/rygiel-zamek-klapy-bmw-5-e39-i4911633044.html
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor

Najpierw kupie ten przycisk klapy bo gumka jest

sparciała wogule wygląd jest szokujący tego przycisku potem pomyślę o tym Ryglu zamka