Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegow.MAM pytanko w przyszlym tygodniu jestsm umuwiony na montaz LPG do swojej BETSI :mrgreen: Tak na wstepie umuwilem sie z gaziarzem na montarz instalki lpg ELPIGAZ 2 generacji z emmulatorem plus czujnik temperatury(to na zime) zeby przerzucal z benzynki na gaz jak motorek bedzie rozgrzany :cool2: A wiec mam pytanie co sadzicie o tej instalce elpigaz i jaki MAX zbiornik wchodzi w miejsce kola zapasowego.ILE literkow gazu bedzie srednio to palic?318 M-40. :norty:
NIE MA JAK 192 KM
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

II generacja - powodzenia :mad2:

Jest tak niewielu gazowników, którzy potrafią II generację założyć do BMW poprawnie i bez późniejszego ładowania kasy w auto, że trafienie przez Ciebie na takowego graniczy z cudem. Mimo wszystko życzę powodzenia. Weź się jeszcze zastanów, poproś, żeby podał Ci namiary na chociaż jedno BMW, w którym JEGO zainstalowana II generacja działa poprawnie i porozmawiaj z właścicielem tego auta (przypuszczam, że jak poprosisz gazownika o takie coś, to się zacznie poważnie jąkać).

Nie przeczę, że absolutnie się nie uda. Jednak jeżeli się uda, to dymaj czym prędziej do kolektury i stawiaj zakłady dużego lotka - 6 pewna.

Kai
Opublikowano
Witam, mam kolegę, posiadacza BMW e36 318i z instalacją gazową II generacji, autko spala w trasie okolo 9litrów, a w mieście 10l/100 km. Nie ma problemow z "wystrzalami" ani jakichś innych nieprawidlowości. W tej chwili ma zamontowany filtr stożkowy i wszystko dziala jak należy. Sam mam instalacje sekwencyjną z elpigazu w 320i, jestem z niej zadowolony. Pozdrawiam.
Opublikowano
No to co wedlug ciebie KAI mam zainstalowac,oprocz sekwencji.Moze mi cos doradzisz.A co do gazownika to mam spore zaufanie bo montowal juz mi instalki w vw pasat 2.0 oraz audi 2.0 i te instalacje sprawowaly sie dosc poprawnie :nienie: Tak wiec mysle ze BMW tez nie powinno sprawic wiekszych klopotow.Co bys doradzil oprocz sekwencji bo na ta to niepotrzebnie wyrzucone pieniadze tak uwazam? :twisted2:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
Nie bede cie oszukiwał jak jesteś z Podkarpacja (tak myśle) to bedziesz zakładał gaz tam gdzie ja czyli na przybyszówce tak? Ja także miałem tam zakładany gaz do e36 M-40 2 generacja i powiem ci tak tam sa chyba najlepsi fachowcy. Rok juz bede miał ta instalke i auto działa super pali do 11 -12 maksymalnie nie czuje utraty mocy kolesie mówili ze bardzo dobrze współpracuje mi moje auto z tym gazem wiec za ta kase ja ci polecam w mojm przypadku sie nie zawiodłem i bardzo fachowo wykonali robote, nie tak jak np u Ekssy ja dąłem 1700 zł(ale zw zimie poł na poł benzynka i czasem przepalam z 50 km na benzynce by wszystko działało jak należy)
Opublikowano
Dzieki za info ale ja jestem z glogowa(dolnoslaskie).A wiec jak sie ktos dobrze przylorzy do roboty to jest szansa ze powinno byc ok :cool2:
NIE MA JAK 192 KM