Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz fabrycznie przyciemnione szyby czy juz ktos sam przyciemnial?Wg przepisow musi byc 70% przeswit swiatla.
Opublikowano
Dlatego napisalem ze nikt ich nie przyciemnial i sa fabrycznie nowe ale jednak lekko przyciemnione. Jak chyba w kazdym BMW. Dlatego pytam na ile % sa przyciemnione oryginalne szyby?
318D E91 N47 Touring 2008r.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ano nie doczytalem sory z tego co wiem org przyciemnienie jest blisko limitu .Wiec robisz na wlasne ryyko tak jak ja :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No wlasnie tak myslaem :/ Wiec przyciemnienie o 5% sie kompletnie nie kalkuluje :/

No nie :oops:

Opublikowano

Ja mam przyciemnione tak :

http://pics.tinypic.pl/i/00612/b88tx5a64sku_t.jpg

Jest to 3 z 5 stopni przyciemnienia. Mając przyciemnione szyby 2 razy zatrzymała mnie policja, raz dostałem 6pkt i 200zł, ale o szybach nic się nie odezwali, może już nie chcieli mi dobijać :P drugi raz jak mnie zatrzymali do kontroli trzeźwości, to instynktownie obie przednie szyby opuściłem w dół, a jak Pan policjant zapytał dlaczego przy 9 stopniach mam opuszczone szyby i poprosił o ich podniesienie, to grzecznie odmówiłem, gdyż jedyne co mam obowiązek zrobić to okazać wyposażenie obowiązkowe :) Policjant sam stwierdził, że chyba wie dlaczego nie chcę podnieść szyb, ale że nie może mi tego nakazać to tylko się uśmiechnął :) Generalnie w każdym regionie inaczej policja do tego podchodzi, u mnie raczej się nie czepiają.

Opublikowano
Min za bardzo jak dla mnie ale i tak wyglada świetnie !!!

W moim przypadku to było minimum, ponieważ mam jasne wnętrze :) Widzę, że jesteś z Wrocławia, często tam bywam i nigdy policja mnie nie zatrzymywała do kontroli szyb, a nie raz mijałem, czy jechałem równo z radiowozem :) Raczej w mniejszych miastach czepiają się szyb, bo to w końcu jakaś forma "zarobku" dla nich, a w większych miastach na innych rzeczach robią pieniążki :P

Opublikowano

Witaj, z tego co wiem, szyba przednia i obydwie boczne (kierowcy i pasażera) mogą być przyciemnione max 30%, a szyby tylne (boczne i tylna) do max 70%). Jeśli zastosujesz przyciemnienie większe w przednich szybach niemal na pewno ktoś się przyczepi.

A jakie jest dokładnie przyciemnienie w Twoim aucie tego nie wiem - to zależy, jakie zażyczył sobie pierwszy klient, który zamawiał auto w salonie - na pewno są do wyboru różne stopnie przyciemnienia z tym, że warunki maxymalne jak wyżej.

Pozdrawiam,

domenicus

Opublikowano
Witaj, z tego co wiem, szyba przednia i obydwie boczne (kierowcy i pasażera) mogą być przyciemnione max 30%, a szyby tylne (boczne i tylna) do max 70%). Jeśli zastosujesz przyciemnienie większe w przednich szybach niemal na pewno ktoś się przyczepi.

A jakie jest dokładnie przyciemnienie w Twoim aucie tego nie wiem - to zależy, jakie zażyczył sobie pierwszy klient, który zamawiał auto w salonie - na pewno są do wyboru różne stopnie przyciemnienia z tym, że warunki maxymalne jak wyżej.

Pozdrawiam,

domenicus

Szyby są przyciemnione folią i na 200% nie spełniają norm przepuszczalności światła :) nie jest to wypalenie, ani przyciemnienie przez producenta. Co do przeglądu to zgadzam się może być ciężko, ale idzie się dogadać :)