Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niestety mam luzy na kole pompy wody czy próbował ktos kiedys sam sobie ja regenerować? Chodzi mi o to czy bawił się ktoś w wymianę lożysk i rolki prowadzącej pasek? Czy może w ogole nie istnieje możliwość jej naprawy i trzeba zmienić na nowa?
Opublikowano
Nie wiem jakie są koszta, ale przecież zwykłe pompy które idą przy rozrządzie zmienia się co 60-100tys bo pompa wieczna nie jest więc już przy takiej usterce nie ma co rzeźbić tylko wymienić na nową dobrej firmy i mieć spokój na długie lata.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koszta 100-200zł więc rzeźbić nie warto.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
ok dzięki panowie, a jeśli wymieniam pompę wody to warto spuszczać cały płyn? czy wymienić ja tak normalnie i tylko dolać tyle co ubędzie?
Opublikowano
Jak już się paprać to wymień płyn

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Ale po całości spuszczając również z bloku silnika ........ tylko zaopatrz się kolego w nowy oring oem.