Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

szukałem podobno nieistniejącego rozwiązania na zapalające się kierunki podczas zaprogramowania e46 przedlifta na drl. Dotarłem na niemieckie forum myśląc że w ojczyźnie BMW ktoś musiał znaleźć rozwiązanie. Oto co znalazłem PDF How-To

Jeżeli jest ktoś w stanie sprawdzić działanie byłbym wdzięczny. Oczywiście nie jestem pewien działania wszystko robicie na własną odpowiedzialność ! Sam będę się starał jak najszybciej to sprawdzić i podzielić się rezultatem. Pozdrawiam

P/s Podejrzewam że zmieniany parametr 3F który odpowiada w liczbach dziesiętnych liczbie 63 odpowiada za napięcie na żarówkach. Ktoś gdzieś wspominał że kierunki świecą trochę słabiej z napięciem około 6 volta.

Opublikowano

Uwaga ! Według załączonej przeze mnie instrukcji udało się !

W pozycji:

0-automatycznie działają drl

1-drl+postojówki

2-postojówki+mijania

W żadnej pozycji nie zapalają się kierunki :)

Pozdro

Opublikowano

Jeśli jednak ktoś nie posiada zdolności manualnych i/lub boi się tp myślę że mój sposób odpowiedni dla niego.

Dla zainteresowanych mogę poskładać polski tutorial w wolnym czasie lub podrzucić odpowiednie pliki daten do e46 do ncs'a które starczy podmienić i zakodować resztę standardowo.

Pozdrawiam