Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie dostałem e30 które stoi już 8 lat w garażu. Pytanie uruchamiać czy nie ? jakie są przybliżone koszty wskrzeszenia go do życia. :idea: Prócz wyglądu wiem że uszczelka pod głowicą do wymiany i gdzieś jakiś wyciek koło baku najprawdopodobniej paliwa. Ze stanu widać też że wszystkie przewody w tym hamulcowe są wymiany. Na karoserię nie kładę nacisku bo to w kolejnym etapie.

link do zdjęć : https://www.dropbox.com/sh/rrgzg5wi93b055z/AADxrNamzM2WX1KnFMNgaGmxa?dl=0

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy tak zardzewiałych tylnych wahacach to ja bym się daleko nie rusza. Nim odpalisz to wymień płyny, oleje w silniku i skrzyni. Warto wlać nafty do cylindórw lub ropy i zostawić na noc by sobie to przepłynelo prze pierścienie, bo pewnie są zapieczone. A czy odpali czy nie...hmmm 8 lat nigdy nic nie wiadomo. Możę pozytywnie zosakoczyc. Oczywiście przewód paliwowy i baniak daj od zewnątrz jakiś bo w baku to pewnie bagno i szkoda i pompy i czyszcsenia całego układu.

PZDR>

Opublikowano

Powiem Ci, że jest źle... powychodziło na wierzch, to strach patrzec pod podstawe aku i tylne nadkola...

gra nie warta świeczki albo rozebrac na teile albo szukaj drugiej budy, bo tej po piaskowaniu może nie być...