Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej, ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem pierwszego w moim życiu bmw :D i nurtuje mnie dość proste pytanie...od zawsze moim fetyszem w samochodach były łopatki do zmiany biegów a jako że niestety mojego auta nie przyszło mi konfigurować (egzemplarz demo z salonu) nie ma w mojej x3 właśnie tej dodatkowej opcji. Przechodząc do meritum- Czy mogę dokupić a aso tą opcje ? Jeśli coś miało by to zmieniać to samochód jest w leasingu. Z góry dzieki za odpowiedź.
Opublikowano
Jesli masz gwarancje to aso, jesli nie to mozesz doposazyc. Jest sporo takich punktow, k/ Warszawy dziala uzytkownik prmax. Sam u niego bede kodowal niedlugo
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Generalnie w ASO zrobisz takie doposażenie o ile jest tzw. retrofit kit czyli gotowy zestaw doposażeniowy przygotowany przez producenta (to trzeba sprawdzić w twoim przypadku). Wtedy też zachowasz gwarancje. Jeżeli nie ma zestawu doposażeniowego to zostaje Ci kolega prmax. Ale o gwarancje to bym na Twoim miejscu się aż tak nie martwił...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Ja to już przerabiałem... droga przez mękę. W ASO jest bardzo mało chęci do dosażania... z reguły ceny są zaporowe.

Stanowisko ASO jest jednoznaczne - doposażanie poza oficjalnymi stacjami może (bezdyskusyjnie) spowodować utratę gwarancji...

radzę uważać - szczególnie z Elektroniką.

Doposażanie poza zależy od "klasy" zakładu... są partacze i złote rączki - ceny tych pierwszych wydają się być okazyjne... tych drugich równają się tym z cennika BMW.

Podsumowując lepiej było zacisnąć zęby podczas zakupu i dołożyć, niż później użerać się ze złotymi rączkami, i żyć w stresie (potencjalnej) utraty gwarancji.

Jak masz nóż na gardle, to uderzaj TYLKO do dużych firm z potwierdzą skutecznością działania (tanio nie będzie!). Doposażenie w łopatki wydaje się być prostym mechanicznym zabiegiem, ale bez dodatkowego kodowania się nie obejdzie.

Co do LEASINGODAWCY - każda zmiana (szczególnie) poza ASO, może być nieprzyjemna w konsekwencjach - technicznie samochód nie należy do Ciebie.

Doświadczenie pokazuje, że jeśli LEASINGOdawca jest powiadomiony (z reguły akceptuje zakres doposażenia) to nie robi schodów.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daj vin to sprawdzę czy w ASO jest możliwe to dla twojej F25
Opublikowano
Jesli masz gwarancje to aso, jesli nie to mozesz doposazyc. Jest sporo takich punktow, k/ Warszawy dziala uzytkownik prmax. Sam u niego bede kodowal niedlugo

habzimierz a co będziesz kodował / doposażał u niego? jeżeli oczywiście to nie jest tajemnica...

Opublikowano

Ja miałem kierownicę sportową obszytą jakąś "skajką niepękajką" i poprostu szlag mnie trafiał.

Kupiłem na allegro ten sam model tylko M-Pakietową (inna skóra i grubiej obszyta), zawiozłem do Zdunka w GD, zmienili, skasowali chyba 100zł i wszyscy dalej byliśmy szczęśliwi :P

Z łopatkami podejrzewam sprawa kodowania więc ASO może już nie będzie takie elastyczne

Opublikowano

habzimierz a co będziesz kodował / doposażał u niego? jeżeli oczywiście to nie jest tajemnica...

Sam jeszcze do konca nie wiem :wink: Na pewno swiatla (dzienne) + BT (jestem z tych ze starej szkoly;) ) + moze te lopatki (jak zamawialem to nie bylo takiej opcji do 30d) a najchetniej tobym zmienil na F11 535d :cool:

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Byłem dzisiaj w aso (M-cars) i z tego co się dowiedziałem to jest to możliwe tylko trzeba zmienić kierownice. Na razie wstrzymam się z wizytą bo chce się nacieszyć nową zabawką :) ale dobrze wiedzieć że jest to możliwe.
Opublikowano

Sam jeszcze do konca nie wiem :wink: Na pewno swiatla (dzienne) + BT (jestem z tych ze starej szkoly;) ) + moze te lopatki (jak zamawialem to nie bylo takiej opcji do 30d) a najchetniej tobym zmienil na F11 535d :cool:

hmmm...tego ostatniego czyli zamiany F25 30d na F11 35d to on Ci na pewno nie zrobi :D ...

...a pozostałe opcje to bułka z masłem :8)