Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam:)) jak w temacie mam zmodyfikowane hamulce w e36 tarcz chyba 320mm albo 300mm + duzy srebrny zacisk . ktory przylega prawie na styk jest to chybA zacisk jesli sie nie myle od e46 330 .. Na chwile obecna moge załozyc tylko przez te tarcze i zacisk stal 17 ;/ Obawiam sie ze juz popelnilem wielki blad.. kupujac sportowe tarcze z klockami do e36 286mm poniewaz bede musial kupować teraz zaciski od e36 zamiast przelozyc te ktore mam na nową tarcz.. Prosze o szybka pomoc. Zalezalo mi by poprostu aby załozyc stal 16" 195/55 Wklejam zdjecie z google hamulcy abyscie zobaczyli o co mi chodzi http://i.imgur.com/G17FN2U.jpg
Opublikowano

to nie prościej sprawdzić jaka masz srednice tarczy ? wystarczy zdjac koło i nawet zwykła linijka zmierzyć :P

Jeśli masz hamulce od 330/330d to masz tarcze 320mm i nie zalożysz nic mniejszego niż 17 cali :) 300mm było w 2l dieslach poliftowych i pewnie w benzynach oprócz 330i i m3. Co ciekawe tam również była tarcza z tego co kojarze 320 ale grubsza :)

Jeśli miałbyś tarcze 300mm i zacisk do tego to zalozylbys 16 cali.

Zostaje ci albo kupić tarcze 320, albo zmienić zaciski na takie pod tarcze 286mm. Poszukaj bo czasem trzeba zmienić jarzmo, czasem nie trzeba, różnie to pasuje zależy z jakiego na jaki się zmienia.

szukam
Opublikowano
w 330i i 330d średnica to 325mm grubość 25mm i takie masz założone jak nie wchodzi felga mniejsza niż 17 jak kupiłeś tarcze 286mm będziesz musiał kupić zaciski z jarzma pod tarcze 286mm