Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem a mianowicie chodzi o podłączenie OBC 18 z check control poniewaz mam taki u siebie zwykłe obc 8 zegar i CC.

szukam u wujka google i jedyne co znajduje to przeróbka z zegarka analogowego z obc 7 i 11 a nic z OBC 8 zależy mi na tym aby ktos mi podpowiedział jak to zrobic dokładnie krok po kroku. wiem ze mogłbym kombinowac ale nie chce miec problemow ze jedno mi nie działa a drugie działa itp ze to spalanie pokazuje innego nie jesli ktos ma link do podłaczenia lub jakaś wiedze byłbym mega wdzieczny chodzi mi aby działało CC CODE i wszystko. a i jeszcze słyszałem ze jesli OBC jest od innej wersji silnikowej trzeba jakos je skonfigurowac takie informacje równiez bylby mi przydatne poniewaz sprzedawca nie wiedział z jakiej wersji pochodzi;p

Opublikowano

jeżeli wrzucisz pełne obc to działa spalanie prędkość,temperatura, ilość paliwa,dystans,code itp.i montaż łatwy tego sprawa delikatnie trudniejsza jest z połączeniem ccm ale jak założysz moduł ccm wtedy obc będzie wyświetlał błędy o przepalonych zarówkach, o małym poziomie płynu w chłodnicy czy płynu do spryskiwaczy

PS. poszukaj w okolicy komputera czy nie masz przygotowanej już instalacji pod pełne obc czy nie leży gdzieś przypięta biała kość do obc18

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
ale ja mam OBC 8 które ma CCM wyswietla błedy i wszystko chce tylko aby było pełne spalania i predkości dystanse itp. i jak ustawic obc pod moj silnik podobno jak OBC pochodzi z innej wersji to trzeba jakos przeprogramowac
Opublikowano
no okej tutaj użytkownik darek K wysłał mi instrukcje w PDF ale jeszcze mam jedno pytanie bo nie wiem czy dobrze rozgryzłem to co tam napisane jest. Czy do czarnej kostki ktora u mnie jest podpinam tylko czujnik temp. i z niej ciagne + i mase do białej kości tak? a reszta pracy polega na podłączeniu kostki białej do zegarów? jesli coś pominąłem to prosze mnie poprawic
Opublikowano
elukaes prosze Ciebie o podpowiedz bo ogladałem Twoj post o Twojej pieknej i stary wymiatasz wiec mało kto wie tyle co Ty na temat obc itp. i z góry przepraszam ale jeszcze kiedys pozawracam Ci głowe o przełożenie nagrzewnicy i panelu
Opublikowano
Napisze do Ciebie na PW bo nie mogę nigdzie dostać białej kostki wiec musze czekac i nie wiem jak dorobić kilka pinow do czarnej kostki bo zabudowana a tam chyba musze podlaczyc gong i czujnik temp