Skocz do zawartości

[E46] Zmiana foteli + szyb tył na elektrykę.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam opcję kupna foteli skórzanych do E46. Mam przedlifta, fotele do kupienia są z polifta. Ja mam obecnie sportsize szmaciaki z kanapą dzieloną z tyłu, te do kupienia sportsize skóra i kanapa z tyłu nie jest dzielona. Czy wszystko będzie pasować? Czy kanapę z tyłu zdołam otworzyć w całości w razie potrzeby?

No i problem numer 2: ja z tyłu mam korbkę, a te boczki z kompletu tej skóry mają elektryczne i nie ma zaślepki na korbkę nawet. Czy da się jakoś zrobić, aby wsadzić tam korbkę, czy lepiej zrobić tył w elektryce? Jakie są tego koszty? Bo jeżdżę w sumie głównie w 1-2 osoby z tyłu rzadko ktokolwiek siedzi, więc jest mi to zbędne, no ale nie pozbawię się całkiem możliwości otwierania szyb z tyłu kosztem skóry :mrgreen:

Czy uważacie że gra warta świeczki?

Opublikowano

Jak już i tak będziesz miał rozebrane prawie całe auto wewnątrz to na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał i dokładał. Korbki szpecą, elektryka z tyłu powinna być w standardzie :roll:

Tu masz link, ładnie opisane:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=123963

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano

Śmieszne, bo mam navi, zmieniarkę, itd, a z tyłu korbkotronic :D

A panowie, bo jeszcze jedno pytanie. Bo mam gotowe wiązki drzwi z harman kardonem i elektrycznymi szybami właśnie, podpowiecie jak to "posklejać" ze sobą?

Opublikowano

A ja mam fabrycznego m'pka, zmieniarke, klime, etc, radio alpine, multifunkcje,a samochód o 2 lata starszy od znajomego, który ma w kombi 2004 roku i na kasety radio. Za to ma tylnią wycieraczke, a ja nie :mrgreen:

Też mam korbotronic tylni, ale zamierzam to poprawić. Niech ktoś to wyjaśni jak może, dlaczego BMW tak robi :D

PS: Jak chcesz podłączyć te elektryczne szyby, chcesz zmontować je też do przodu? Można wymienić osłone na osłone z czterama przyciskami.

W aso najtańsza ok 150 zł, a reszta ok 400zl... zależy od koloru. Ciekawe jakby to poprowadzić.

Ja na Twoim miejscu pojechałbym do jakiegoś speca od bmw i zlecił mu to, zrobi i ściągnie ci potrzebne rzeczy.

Ja przynajmniej tak zrobię. Bo ciemny jestem. :mrgreen: :mrgreen:

Tutaj gdzieś dali ci poradnik

Opublikowano

Jak masz klime to te el. szyby na tyle do niczego nie sa potrzebne

Fakt ze ładniej to wygląda i tyle

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg