Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie, tym razem już z VINem;)

Chciałbym prosić o rzucenie okiem na auto z ogłoszenia:

http://allegro.pl/bmw-728ia-e38-b-g-prins-alpina-bbs-stan-bdb-i4872594738.html

Z tego co się dowiedziałem na tę chwilę, to auto jest w rękach właściciela już od 4 lat. Niestety właściciel twierdzi że nie sprawdzał nigdy auta żadnym miernikiem

grubości lakieru, stąd nie wie jaką auto ma przeszłość wypadkową "u niego nie miał żadnych przygód", czyli standard;) Jednak wspomniał o tym że na obu tylnych błotnikach

pojawiają się jakieś cuda pod lakierem i stwierdził że być może to jakaś pamiątka po poprzednich naprawach.

Pytanie o lampy- zarówno przednie jak i tylne- czy wyglądają na fabryczne, czy też mogły być wymieniane?

Kolejna sprawa- automat. Moja E46 była w automacie, ile to ja się musiałem nasłuchać na temat wadliwości tego automatu w trakcie eksploatacji, jak i przy sprzedaży. Szczęśliwie

nic się z automatem nie działo i nie dzieje po dziś dzień. Czy ten automat też "słynie" z czegoś?

Prosiłbym o jakieś sugestie- na co zwrócić uwagę podczas oględzin auta.

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc, pozdrawiam!

Opublikowano
Lampy wymienione, w oryginale powinien mieć żółte kierunki, ale zrobione z głową, cały komplet. Automat do benzyny był od firmy ZF, który wytrzymywał o wiele więcej niż GM, także tego bym się nie bał. Trochę mnie zastanawia, jego opis, skoro od "stycznia 2011 zrobił autem około 20 tysięcy km" to jaki sens był instalowania do niego gazu? Pytanie, czy nie wrzucił go przed sprzedażą, żeby lepiej poszło.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

Dzięki za przydatną odpowiedź.

Odnośnie tego gazu, to auto przejechało już na nim około 100000km więc było gaz był już sporo wcześniej przed zakupem auta przez obecnego właściciela.

Szkoda że na zdjęciach nie pokazuje fotela kierowcy, bo jak nie patrzeć, jest to dość istotny element w aucie który może o aucie sporo powiedzieć;)

Niestety jedna rzecz mnie trochę zniechęciła, a mianowicie ogromny zbiornik na LPG zajmujący pół bagażnika;)