Skocz do zawartości

bmw 1.8is 318is dziwny swist i stuki po 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy, aczkolwiek szukałem na forach ale chciałbym posłuchać waszej opinii.

Problem polega na dziwnym dźwięku przy 2.000

Potem stuki nie wiadomo skąd przy 3.000 nie słyszalne z zewnątrz tylko w środku.

Silnik był wymieniony na drugi i od początku jest to, tylko jakby wcześniej nie tak bardzo jak teraz.

Wymieniona pompa wspomagania , rolki , alternator , wiskoza , pompa klimatyzacji.

Nie mam już pojęcia skąd to wali , w środku słychać jak by było przed pasażerem.

Tu posiadam filmik, bardzo dobrze słychać:

https://www.youtube.com/watch?v=ymmHRWWL0GU

Opublikowano
Też tak na początku myślałem, ale tłumiki są prawie nowe. Kolektor wydechowy nie pęknięty. Zastanawiam się nad łańcuchem, ale pewny też nie jestem czy aż tak by walilo. Dodam że jak jej od zera przycisne to jakby tego nie było. A na pewno nie na nierozgrzanym silniku. Jak się rozgrzeje i to dopiero zaczyna dobrze szukać. Do rozgrzania na wolnych obrotach co jakiś czas stuknie coś ale tak co 5 sekund. Zastanawiam się czy nie pompa wody. Ale czy pompa dawała by taki dźwięk co słychać przy 2.000??
Opublikowano
Nie chodzi o to czy tłumiki są nowe.Tylko czy rura nie dotyka gdzieś elementów karoserii.Pompę wody chyba dasz radę sprawdzić pod kątem luzów gdy zrzucisz pasek.
Opublikowano
Olej jest zawsze na czas i to nie jest z silnika, bo stojąc przed maską nic nie słychać. Mysle że kolega miał rację to będzie chyba na 99 % coś z wydechem.