Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, sprawdzałem dzisiaj poziom płynu chłodzącego i był poniżej minimum.nie wiem jaki był wcześniej zalany miał kolor zielony.dolalem szklankę dynagelu(kolor czerwony).mechanik u którego zmieniałem ten płyn, powiedział żebym dolal wody destylowanej i przyjechał do niego żeby dolać koncentratu, zaczął strasznie panikować ze dolalem trochę tego dynagelu.Mam się czym przejmować? Niby jest on mieszalny z innymi płynami.teraz będę wymieniał główny termostat, jaki polecacie płyn ? Prosze o odpowiedz ponieważ martwię się przez tego mechanika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie masz sie czy martwic Dynagel to dobry plyn i jest mieszalny,wiec mozesz smialo smigac . :cool2:
Opublikowano
Witam i tak musisz wymienić płyn po wymianie termostatu tym bardziej że nie wiesz jaki był myśle że prestone koncentrat plus woda destylowana będzie optymalnym rozwiazaniem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nawet jesli plyn byl zmieniany rok temu ?

Przy wymiani termostatu i tak ci wycieknie plyn.

Opublikowano

Witam człowieku nie kombinuj chcąc zaoszczedzić 10czy 20zł kup markowy płyn a na pweno tego nie pozałujesz

a szybciej sie nagrzewa

b dłuzej trzyma temperature

kupisz sprubujesz zobaczysz różnice

Opublikowano

Witam 4l gotowego płynu bedzie mało kup koncentrat i wode destylowaną ile płynu nie pamietam ale mozna sprawdzić

Klimatyzacja A/C 9.60l silnik 2,0 d 150k nawet przy wymianie termostatu głownego i tak pewnie nie uda sie spuscic wszystkiego