Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z moim autem spowodowany brakiem mocy. Zdarza się, że auto ''zamula" po czym za chwilę zaczyna normalnie wkręcać się w obroty, pow. 3 tys nie odczuwam tego. Na INPIE wyrzuca mi błąd: 101 Boost Control. Z tego co się dowiedziałem winnymi mogą być : czujnik ciśnienia doładowania, wężyki podciśnieniowe i elektrozawory turbiny. Może coś innego? Od czego zacząć? Dodam, że odkąd zakupiłem auto (ponad 3,5 roku temu) nie miałem problemów z mocą. Proszę o jakieś podpowiedzi jak rozwiązać ten problem.

Opublikowano
Na Twoim miejscu rzuciłbym pierw okiem na wężyki podciśnienia .. :) A jeżeli sa w kiepskim stanie wymienić je .. groszowe sprawy.
Opublikowano
Byłem u mechanika. Najprawdopodobniej winne są przewody podciśnieniowe bo miejscami są poprzecierane. Jutro zamawiam nowe i zakładam. Dam znać czy pomogło :D
Opublikowano
Tak jak podejrzewałem, winne były węźyki podciśnienia.Stare były poprzecierane, a w jeden nawet przecięty. Po wymianie wszytko wróciło do normy, kompter nie wywala błądu. Auto zyskało wigoru! Zatem gdy ktoś odczuwa spadek mocy to polecam zacząć od w/w wężyków :D:D
Opublikowano
Ja miałem prawie identyczny przypadek ale inna przyczyna zawór sterujący turbinę padł trochę kosztowało ale teraz aż miło wdepnąć w pedał :D