Skocz do zawartości

[E30] 316i szarpie, gaśnie, brakuje mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, proszę o pomoc w diagnozie problemu jaki dolega mojej E30tce. Problem polega na tym ze auto gaśnie na biegu jałowym po około 20 sekundach pracy. Jeżeli dodaję co jakiś czas gazu silnik ładnie pracuje, aczkolwiek obroty troche za wolno spadają. Bywa że obroty spadną praktycznie do zgaśnięcia silnika, jednak po dodaniu mocno gazu obroty wracają normy. Ponadto auto potrafiło ostatnio zgasnąć w trasie, silnik niespodziewanie gasł bez względu na prędkość i ilość obrotów, bardzo nim szarpało i chwilami tracił całkowicie moc mimo wysokich obrotów. Szukałem długo odpowiedzi na mój problem na różnych forach, jednak nie znalazłem odpowiedzi. Ostatnio w aucie był naprawiany przepływomierz i wymieniłem pompe paliwa. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

M40 czy m10 ?? LPG czy bez??

Na początek zacznijcie od sprawdzenia instalacji elektrycznej. Wszystkie styki w przekaźnikach, złączkach, to musi być dobre i wyczyszczone. Warto zajrzeć do skrzynki bezpieczników. Miałem taki przypadek że w niej upalił się przewód od pompy paliwa i raz trybił a raz nie....

PZDR>

• 2 miesiące temu...