Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam najprawdpodobniej spalona żarówke (bo nie świeci) tam gdzie sie włącza światła na mijania po lewej stronie, oraz dzisiaj mi padło lewe podświetlenie zegarw dokładnie prędkościomierza oraz wskaźnika paliwa :) Czy ktos coś poradzi na teamat wymiany ?? jakie tam sa żaróweczki ?? Czy ciężko sie tam dostać i którędy ?? :roll:

Opublikowano

Witam

Jeśli chodzi o wymianę żaróweczki przy przełączniku świateł to jest bardzo prosta. Odkręcasz jedna śrubkę- centralnie pod przełacznikiem. Następnie wyjmujesz cały przełącznik wraz z kratka nawiewu (trzeba trochę poruszać, bo kratka ma od góry zaczep-wyciągaj od dołu). Żaróweczki kupowałem w Realu - 2 szt. za 3,5zł. (miniaturowe 1cm długości, samo szkło z dwoma wąsami w postaci drucików do zasilania).

Jeśli chodzi o podświetlanie zegarów to chyba wymaga to wykręcenia całości - niestety tego nie przerabiałem jeszcze (nie było potrzeby).

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted: