Skocz do zawartości

[e36] 1.8i 115km Nie chodzi na wszystkie cylindry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postaram się po krótce opisać dolegliwość mojej bumy. Wczoraj wieczorem wróciłem do domu, wszystko było w porządku, miała moc, równo chodziła i w ogóle. Dzisiaj rano zszedłem, żeby pojechać do pracy, odpaliłem ją, wycofałem i zgasła. Odpaliłem ją znowu i wyjechałem z parkingu, lecz gdy dodawałem gaz to obroty po prostu spadały, tak jakby nie było paliwa (bez dodawania gazu, albo z bardzo powolnym wciskaniem pedału normalnie chodziła, tylko przy gwałtownym 'kulała') Pojechałem zatankować i się sprawdzić ją, jak już się rozbujałem to szła, dobrze się zbierała rozpędziłem ją do 160km/h po czym zawróciłem i w trakcie powrotu do domu na wolnych obrotach znowu zaczęła kuleć. W końcu nie dało się nią ruszyć, sholowałem ją do garażu, teraz gdy odpala chodzi strasznie, nie trzyma w ogole obrotów, nie da się nia jeździć ani nic podobnego. Kable są kiepskie, ale jest iskra na wszystkich, nie mam pojęcia co mogło się stać. A i dodam, że auto chodzi tylko na gazie - tak już kupiłem.

Przepraszam, za chaotyczny tekst, ale chciałem opisać jak to wszystko wyglądało.

Opublikowano

No to jak wiesz, że kable kiepskie to po co piszesz temat?

Oczekujesz odpowiedzi? Zmień kable WN.

Opublikowano
  • Autor
Wymieniłem kopułkę i kable, wciąż to samo. Jeśli w czymś pomoże, to mogę wrzucić filmik z pracą silnika.
Opublikowano
Na pewno nie zaszkodzi taki filmik, może tylko pomóc w diagnozie.